Sommerens store festivalprogram

Sommeren er på vei, og mange nordmenn har allerede bestilt utenlandsferier selv om det står dårlig til med eurokursen. Etter pandemien har flere fått øynene opp for å feriere i Norge, men en Norgesferie har musikkelskere sverget til i en årrekke allerede. Når sommeren ringer inn er det nemlig festivaler hengende som perler på en snor fra nord til sør.

Utsett betalingen

Lange solfylte netter, herlige temperaturer og glade festmennesker er noe som trekker mennesker til festivaler år etter år. Selvsagt går det hånd i hånd med heftige musikkopplevelser fra både nasjonale og internasjonale artister. Selv om festivalcamper ofte byr på en smak av det enkle liv, er det ikke alltid billettene er like enkle å få råd til. Hvis du ikke har begynt sparingen, finnes det heldigvis løsninger. Opplevelsene som venter bak festivalporten er nemlig noe som ikke kan kjøpes for penger. Det er minner som vil vare livet ut, og gjør det vel verdt det å stramme inn på budsjettet ellers om året.

 

De siste årene har det blitt enklere for nordmenn med en tom sparekonto å få bli med på moroa. Så lenge du har en stabil inntekt, er det mulig å finansiere ferien med forbrukslån, noe flere benytter seg av. Det er ofte enklere å betale litt og litt enn å gi fra seg en større sum, men husk at forbrukslån ofte har høye renter. Olle Pettersson, personlig finansekspert hos Finansplassen, har spesialisert seg på å finne de beste lånene slik at ingen skal føle seg sosialt utenfor. Alle fortjener råd til en ferie, spesielt når det finnes løsninger. Du kan les mer om forbrukslån på Finansplassen for å lære mer om mulighetene, slik at du kan legge ut på festivaleventyr i sommer uten at det går på bekostning av den daglige økonomien.

 

Sommerens heteste festivaler

Så lenge lommeboka tillater én eller flere festivaler i sommer, er det tid for å velge hvilke festivaler du drømmer om å oppleve. La oss ta en titt på de heteste festivalene i sommer:

 

Palmesus

Sted: Kristiansand

Når: 5.-6. juli

Palmesus er en klassiker for alle som elsker elektronisk musikk og dans, og kan også skryte på seg tittelen som Skandinavias største strandfest. En idyllisk blanding av herlig festivalliv, luksusvibber og god stemning gjør det til en god kombo av en ferie og en festival. Palmesus arrangeres på Bystranda i Kristiansand sentrum, og vil gi deg både sol og sommer på det Glade Sørlandet mens du beriker deg på musikkopplevelser.

 

Kongsberg Jazzfestival

Sted: Kongsberg

Når: 3.-6. juli

Hvis du elsker jazz er det få ting som overgår Kongsberg Jazzfestival. I år feirer de 60 års jubileum, noe som betyr at du kan bli med på en enda større og bedre opplevelse enn noensinne tidligere. Med en rekke kjente skandinaviske artister og store internasjonale navn, vil du kunne skape minner for livet.

 

Trænafestivalen

Sted: Træna

Når: 10.-13. juli

Hvis du er på utkikk etter en alternativ og intim festival, er det ingen bedre festival i hele Europa enn Trænafestivalen. Langt ute i havgapet i Nordland vil du finne en festivalperle som trekker til seg musikkelskere fra alle verdens hjørner, men i småskala for å skape en ekte uforglemmelig opplevelse. Selve hovedscenen finner du i Kirkhelleren, en 45 meter lang grotte som gir en aukustisk klang du aldri vil kunne sammenligne med noen annen festival.

 

Midnattsrocken

Sted: Lakselv

Når: 12.-13. juli

Hvis du ønsker å rocke fra deg i midnattssolen, er det ingen bedre rockefestival enn Midnattsrocken i Lakselv. Med store headlinere og heftige rytmer er det ingen grunn til å hvile mens musikken fyller festivalen. Midt ute i nordnorsk natur får du mer enn en festivalopplevelse: det er også en eksotisk naturopplevelse under midnattssolen som du sent vil glemme.

 

ANNONCE