Sånn lager du den perfekte spillelisten for vinsmaking

Annonsert innhold fra Wineandbarrels. Å kose seg hjemme ved å invitere venner og kjente til vinsmaking har blitt meget populært her til lands. Stadig flere av oss har fått øynene opp for hvor sosialt og trivelig det kan være å samle seg rundt noen gode flasker vin for å lære dem å kjenne i en sosial setting.

Dette kan både være en fin måte å utforske nye og ukjente vintyper på, samt en sjanse til å lære mer om vin. Samtidig får du jo tilbragt trivelige stunder sammen med folk du er glad i.

For å få til en vellykket vinsmaking er det mer enn bare velsmakende edle dråper som skal til. Du må også tenke på rammen rundt, og da er faktisk musikk av stor betydning. Skal dine gjester slappe av, og finne den optimale sinnsroen for å oppleve og virkelig ta inn over seg vinen de smaker til fulle, kan stemningsfulle toner som passer med hver vin på menyen virkelig bidra stort.

Hos Wineandbarrels byr vi på mange ulike typer tilbehør til vinlagring og nyting. Vi har alt fra store og små vinskap til korketrekkere, dekantere og glass på menyen. Mange av våre kunder er glade i å arrangere vinsmaking hjemme. I denne artikkelen byr vi hos Wineandbarrels på noen gode råd når det gjelder å treffe blink med ditt musikkvalg når du samler dine venner for å hygge dere med vinsmaking.

 

Riktig stemning er avgjørende for vellykket vinsmaking

Det har faktisk blitt vitenskapelig bevist at vår smaks- og luktesans fremmes ved å være i riktig stemning. Skal du virkelig nyte en vins komplekse og rike natur må du være klar for å ta inn en rekke inntrykk. Da hjelper det altså å ha passende musikk i bakgrunnen.

Musikk kan både virke avslappende og stimulerende. Den har også evnen til å innvirke på sinnsstemningen og fremme økt konsentrasjon. Du skal med andre ord ikke undervurdere viktigheten av dine låtvalg når du inviterer til vinsmaking.

 

Velg låter og artister i henhold vinens natur

Det finnes et utrolig bredt spekter av ulike viner fra alle verdens hjørner å velge blant. Mangfoldet av musikk er selvsagt vel så bredt. Dette gjør det mulig å finne artister og låter som står i stil med enhver type vin.

Her kan du både tenke på vinens smak og natur, samt dens opphavsland. En sterk og mørk Cabernet Sauvignon kan for eksempel passe godt til sofistikert og avslappende smooth jazz. Klart en frisk og lett Riesling gjør seg utmerket til en sound som vekker til live solfylte dager og velvære, sånn som akustisk pop.

På samme vis kan vi jo si at en robust Malbec utfylles av Argentinas stemningsfulle og mystiske tangomusikk, hvor i mot du kan henfalle i tanker og betraktninger mens du smatter på en intrikat Alentejo-vin til tonene av en portugisisk fado-sang. Her er det bare å la kreativiteten blomstre.

 

Gjør opplevelsen interaktiv og deltakende

En vellykket vinsmaking skal ha det sosiale i sentrum. Også her kan valg av musikk spille en avgjørende rolle. Du kan for eksempel la dine gjester komme med egne forslag om hvilken musikktype de ønsker å hygge seg med i sammenheng med vinsmakingen. En interaktiv spilleliste lar dere samarbeide for å komme frem til den optimale låtsamlingen i fellesskap.

Du kan gjerne la gjester ta med egne flasker for å smake på, og da også be de anbefale noen passende låter å lytte til samtidig. Dette kan være en morsom og sosial aktivitet for alle involverte.

ANNONCE