Populære sommerfestivaler i Europa

Utvalget av festivaler i Norge har blitt langt bedre de siste årene, men vi er fortsatt ikke blant de mest populære destinasjonene. Mange velger å pakke sekken og sette kursen ut av landet for å sikre seg både sol og musikk i ferien. Dette kan inkludere en tur til Tyskland, Spania eller bare over Kattegatt til Danmark. Uansett hva du måtte foretrekke, er det garantert en festival for deg.

Roskilde

For deg som ikke vil reise så langt, men fortsatt vil på internasjonal festival, er Roskilde midt i blinken. Denne avholdes hvert år i Danmark og har vokst til å bli en av de største i Europa. De har gjerne en imponerende line-up, og 2024 blir intet unntak. Flere store artister har Danmark på listen sin for sesongen, og du kan blant annet se 21 Savage, Doja Cat, Jungle, PJ Harvey, SZA, Foo Fighters og utallige andre band gjøre en opptreden her.

Roskilde avholdes fra 29 juni til 6 juli i Roskilde, Danmark.

Open’er Festival

Om du vil reise litt lenger, men fortsatt holde deg i kjente trakter, kan Open’er Festival være et spennende alternativ. Denne kombinerer hip hop, rock og elektronisk musikk i en spennende blanding. Festivalen ligger i Gdynia, Polen, noe som gjør det enkelt å fly fra de fleste norske flyplasser. De har noen av de samme artistene som Roskilde og kan blant annet friste med Loyle Carner, 21 Savage, Skrillex, Dua Lipa og Doja Cat.

Open’er Festival avholdes fra 3-6 juli i Gdynia, Polen.

Mad Cool

Foretrekker du sol og varme når du skal på festival? Da kan det være verdt å legge turen til Mad Cool. Denne festivalen er en blanding av Coachella og Glastonbury og avholdes i Madrid, så du kan garantert pakke med deg både solkrem og badetøy. Videre har de en imponerende lineup som kan friste med The Killers, Pearl Jam, Dua Lipa og Sexxy Red. De tilbyr en god blanding av artister, så dette kan være et godt utgangspunkt for alle musikkentusiaster.

Mad Cool arrangeres fra 10 til 13 juli i Madrid, Spania.

Melt

Tyskland har lenge vært en populær destinasjon for festivaler, og Melt har vært en av de hotteste de siste årene. Festivalen arrangeres i et nedlagt steinbrudd der flere av de store anleggsmaskinene fortsatt står i bakgrunnen. Dette gir både sjel og atmosfære når artister som Stormzy og Little Simz skal innta scenen. Festivalen byr på hip-hop, soul, techno og house-musikk bare en time sør for Berlin.

Melt arrangeres fra 11 til 13 juli i Gräfenhainichen, Tyskland.

Øyafestivalen

Vi kan ikke la være å nevne noen av høydepunktene her hjemme heller. For deg som foretrekker en norsk sommer, men fortsatt vil få med deg en skikkelig festival, kan Øyafestivalen være midt i blinken. De har en god lineup i år, og man kan blant annet få show fra Andre 3000, RAYR, Jorja Smith og Queens of the Stone Age.

Øyafestivalen arrangeres fra 8 til 12 august i Oslo, Norge.

Sikkerhet på festival

Selv om skuldrene senkes i sommersolen, er det viktig å tenke på sikkerheten. Spesielt for deg som skal ut å reise, bør du ta forholdsregler for turen din. Ingenting setter en stopper for en god opplevelse som identitetstyveri eller tapping av kontoen din. Da er det lurt å investere i en VPN som kan holde enheten din trygg på reise. Hva er VPN? Det er en enkel programvare som oppretter en virtuell tunnel mellom enheten din og en ekstern server før den går ut på nettet.

På denne måten blir det vanskeligere for hackere å oppdage enheten din, og sensitiv informasjon kan beskyttes bedre. Dette er spesielt viktig hvis du skal benytte deg av WiFi på festivalområder, flyplasser eller andre offentlige knutepunkter.

ANNONCE