K-pop-gruppen utforsker norrøn mytologi i ny musikk

Gruppen PRIMROSE fra Sør-Korea besøkte Sverige for den andre utgaven av K-Pop Nordics Festival, i håp om å tiltrekke seg svenske fans. I sommer skal de gi ut ny musikk og Gaffa møtte gruppemedlemmene på Oscarteateret i Stockholm for å snakke om utgivelsen.

De startet som en duo tidlig i 2023. Nå, ikke mye lenger enn et år senere, har k-pop-gruppen PRIMROSE vokst i medlemstall. Ruby, Nahyun, Rainie og Hayun er i tjueårene og de totalt fire personene som utgjør gruppen i dag. Da K-Pop Nordics Festival startet i Stockholm, var de der for å møte svenske fans og promotere det nye albumet REVIVAL, der de utforsker et helt nytt konsept for dem – nemlig nordisk mytologi. 17. juni slippes den første singelen Freyja.

– Vi håper virkelig at det skandinaviske publikummet kommer til å elske låten. Og i fremtiden vil vi gjerne ha flere og større møter med fans.

 

Hvorfor de landet på det nevnte temaet var en bevisst manøver i et forsøk på å få PRIMROSE til å skille seg ut fra mengden. K-pop oppleves som en svært konkurransedyktig sjanger ifølge Alexander Kim, som jobber i konsernets ledergruppe.

– Vi ville gjøre noe nytt. Vi elsker den store verden av norrøn mytologi og trodde jentene kunne klare dette bra og bestemte at det var den rette matchen for dem.

I fjor ble EP-en Laffy Taffy gitt ut, som de beskriver som å ha en mer sprudlende og sprudlende lyd enn det nye materialet. REVIVAL er så langt den andre utgivelsen alle fire lager sammen. Ruby, som er det eneste gjenværende grunnleggende medlemmet av PRIMROSE, ser på det som en ære å samarbeide med de tre andre som en hel gruppe.

– Det er litt annerledes miljø å gå fra å være en duo til å bli en kvartett. Jeg trengte litt tid for å finne meg til rette, men det er en ære å jobbe sammen med dem.

K-pop handler ikke bare om musikk. De mener at sjangeren har mange lag hvor det i tillegg til sang og koreografi er enda flere ting å holde styr på. Og koreografien skal på sin side være feilfri, godt tilpasset og synkronisert.

– Skal du bli god i k-pop, må du gjøre mange ting veldig bra. Det er ikke bare å synge, det inkluderer liksom skuespill også. Du må liksom være presentabel for et helt publikum.

Det som venter i fremtiden er promoteringsspill og flere besøk til Skandinavia. Målet er å bli populære sammen med andre store navn i sjangeren, for eksempel inspirasjonskildene og forbildene i gruppen Blackpink. Til tross for at PRIMROSE fortsatt er i starten av karrieren, ønsker de å sikte høyt – og at fanskaren i Sverige skal vokse.

 

ANNONCE