Sylskarpt fokus på brukeropplevelse og sikkerhet på den oppdaterte hjemmesiden

Det er essensielt å sikre gode brukeropplevelser, derfor endte GAFFAs nye hjemmeside opp med Progressive, som sikrer en kjappere brukeropplevelse samt høyest mulig sikkerhet for brukerdata.

Når brukere besøker GAFFAs nye nettsider er det fokus på den gode opplevelsen. Fra første historie til siste klikk skal nyheter, anmeldelser, bakgrunnshistorier og bilder leveres lynraskt i høyest mulig kvalitet.
 
Det er viktig at uavhengig av hvor populær en artikkel er, om den er plassert tilgjengelig for alle eller kun er for abonnenter, at besøkende ikke skal måtte forbli ventende på informasjon.
 
Når konserter eller musikkarrangementer nevnes er det ekstra press på GAFFA, som er ansvarlig for å ikke påvirke lesernes opplevelse.

Det visuelle uttrykket er viktig, og det betyr at alle artikler er fulle av bilder, men dette burde ikke endre brukeropplevelsen når man besøker GAFFAs nettsider.
 
Stiller store krav
For å sikre den gode opplevelsen, og ikke minst, den trygge opplevelsen, har GAFFA inngått et samarbeid med IT-driftsselskapet Progressive. De drifter maskinvaren som driver GAFFA.no, GAFFA.dk og GAFFA.se, og forsikrer en kontinuerlig stabil drift av nettsiden.

«GAFFAs nettsider opplever noen ganger store belastninger, spesielt når svært populære artisters konserter eller album blir anmeldt. Slike plutselige belastninger kan få en nettside til å bryte sammen. Men, med Progressive som samarbeidspartner kan GAFFAs nettsider opprettholde en stabil ytelse og unngå nedetid. Fortell Hans Christian Eriksen, CSO hos Progressive.

Det er imidlertid ikke den eneste oppgaven Progressive håndterer for GAFFA.dk, GAFFA.se og GAFFA.no. Da den nye versjonen av GAFFA nettsider ble lansert, var det også et område som kun abonnementer har tilgang til, og det betyr at personopplysninger lagres på GAFFA. Som et resultat ble sikkerhet et viktig punkt i den daglige driften, hvilket Progressive står for. 

«Vi står som databehandlere i henhold til EUs personvernforordning, GDPR, og er ansvarlige for all kommunikasjon hvis det utenkelige skulle skje - at data blir kompromittert fra GAFFA.dk. Derfor har vi en tydelig prosess på plass, en beredskapsplan, slik at vi vet nøyaktig hvordan vi håndterer en slik situasjon hvis den skulle oppstå, forklarer Hans Christian Eriksen.

Men enten det handler om drift eller sikkerhet, er det av ytterste viktighet at GAFFAs daglige besøkere ikke merker noe. De skal føle seg trygge når de besøker GAFFA.no, og de må aldri vente på levering av innhold.

Vi er veldig glade for samarbeidet med Progressive. De sørger daglig for at nettstedene våre i DK, SE og NO fungerer optimalt, uansett hvor mange besøkende vi har. Våre nettsteder er vår primære inntektskilde og vår livsnerve, og det MÅ fungere trygt, noe Progressive forsørger med sin kompetanse. De sørger for at våre brukeres data er ivaretatt, noe som er utrolig viktig for oss, sier Kristian Lautrup-Nielsen, direktør hos GAFFA.

Dette betyr også at Progressive kontinuerlig justerer og optimaliserer for å sikre god svartid, samt kontinuerlig oppdaterer både programvare og maskinvare for å sikre best mulig sikkerhet. «Hvis vi i løpet av våre optimaliseringer oppdager noe som kan forbedre ytelsen på GAFFA, tar vi kontakt med partneren som utvikler selve programvaren for nettstedet og forteller dem hva som kan optimaliseres, påpeker Hans Christian Eriksen.

Å drive et nettsted som GAFFA.dk, GAFFA.se og GAFFA.no er en utfordring som ikke er ukjent for Progressive, som til daglig driver mange nettsteder i Danmark.

ANNONCE