Isolasjon hjelper skrivingen til George R.R. Martin

George R. R. Martin fotografert under Emmy-utdelingen i 2018.
George R.R. Martin håper å være klar med sin neste bok i «En sang om is og ild»-serien neste år, skriver han i et blogginnlegg.

Pandemien har ført til at fantasyforfatteren har isolerer seg på ei hytte, hvor han tilbringer lange dager med å skrive. På bare tre uker har han fått i land tre nye kapitler.

«Men nei, det innebærer ikke at boken blir ferdig i morgen, eller at den skal publiseres neste uke», skriver han – og sier at det var noe annet i 1999 da han kunne skrive i gjennomsnitt 150 sider i måneden.

Han har skrevet på den omfangsrike boken «The Winds of Winter», som den engelske tittelen lyder, siden 2011. Det er den sjette av sju planlagte bøker i serien som TV-serien «Game of Thrones» bygger på.

Det er ikke første gang at George R.R. Martin kommer med antydninger om når boken skal være ferdig. I fjor håpet han å være klar denne sommeren. Han har også meldt at de to avsluttende bøkene antakelig kommer til å være på totalt 3000 sider før de er ferdige, samt at bøkene vil skille seg fra TV-serien.

Foto:HBO | AP | NTB Scanpix
Fra TV-serien «Game of Thrones», som baserer seg på George R.R. Martins bokserie «En sang om is og ild».

(©NTB)