– Et av de rareste øyeblikkene jeg har opplevd som regissør

Karakteren «The Child» - som selvfølgelig er døpt «Baby Yoda» på nettet - har en sentral rolle i den første «Star Wars»-serien «The Mandalorian».
Regissøren av den tredje «The Mandalorian»-episoden, Deborah Chow, snakker ut i nytt intervju med Vanity Fair.

Disney+ ble lansert i USA tidligere denne måneden. Det er foreløpig ikke klart når underholdningsgigantens egen strømmetjeneste blir tilgjengelig for norske seere, men landets mest ihuga «Star Wars»-fans har nok likevel ikke gått glipp av serien «The Mandalorian» og karakteren «The Child» som er plastret over hele nettet for tiden.

De siste ukene har det vært stor etterspørsel etter leker og merch basert på karakteren, ifølge CNN.

LES OGSÅ: Netflix langtidsleier historisk kino.

Mange filmelskere har nok også undret seg over at den legendariske tyske regissøren Werner Herzog er med i «The Mandalorian», som skuespiller. Herzog er kanskje mest kjent for filmklassikere som «Aquirre, the Wrath of God» (1972) og «Fitzcarraldo» (1982) – begge med Klaus Kinski i hovedrollen – men han har også regissert en rekke dokumentarfilmer («Grizzly Man» fra 2005 kan anbefales).

I Disney+-serien «The Mandalorian» spiller han en mystisk karakter som går under navnet «The Client».

I et større intervju med Vanity Fair uttaler regissøren av den tredje episoden av «The Mandalorian» seg om en dag hvor hun skulle regissere Herzog og karakteren «The Child». Deborah Chow, som også skal regissere den kommende «Star Wars»-serien som følger karakteren Obi-Wan Kenobi, spilt av Ewan McGregor, sa blant annet:

– Jeg hadde en dag med et av de rareste øyeblikkene jeg har opplevd som regissør. Jeg regisserte Werner og dukken, og Werner hadde forelsket seg helt i babyen. Jeg tror han hadde glemt at det ikke var et levende vesen, og han begynte på en måte å regissere babyen. Werner snakket til babyen som om den var ekte, samtidig som jeg prøvde å regissere ham. Jeg tenkte bare: «Hvordan havnet jeg her? Hvordan kunne livet mitt bli slik?».

LES OGSÅ: Populært musikknettsted legges ned.

Det er fortsatt uklart når Disney+ vil bli tilgjengelig for norske seere, men nylig ble det kunngjort via Twitter at strømmetjenesten kommer til flere europeiske land i mars 2020.

Fikk du med deg denne?