Netflix med reklamestunt i Odda

Illustrasjonsbilde av logoen til strømmegiganten Netflix.
Innbyggerne i Odda var de første som fikk vite premieredatoen for strømmetjenestens januarklare, norske serie «Ragnarok» – forutsatt at de kunne lese runeskrift.

Strømmetjenesten utplasserte nemlig en stor stein – ni tonn tung og to meter høy – ved sjøkanten nær det lokale kjøpesenteret, med runepåskrift og undertegnet Netflix.

– Det stemmer at det er vi som har satt den opp. Etter all velviljen som er vist fra lokalsamfunnet under innspillingen ville vi at dette skulle være det første stedet i verden som fikk vite når serien kommer, uttalte en representant fra Netflix’ norske pressetjeneste til lokalavisen Hardanger Folkeblad.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Godt nyttår, Chile».

Serien er spilt inn over flere perioder i Odda det siste året.

Foto:Netflix
Bilde fra den norske originalserien «Ragnarok» som slippes på Netflix i 2020.

Global satsing

«Ragnarok»-skuespillere som Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson og Bjørn Sundquist har besøkt Odda i forbindelse med innspillingen, der både private hjem og offentlige plasser ble tatt i bruk.

Også lokale statister har trådt til i den seks episoder lange serien, som skildrer livet i den fiktive småbyen Edda i form av «et oppvekstdrama bygget rundt norrøn mytologi». Den blir å se over hele verden.

Netflix melder at runene lyder: «Ragnarok kommer 31. januar 2020». Steinen ender trolig med å bli stående frem mot premieren.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)