Kringkastingsrådet har fått 68 klager på Radioresepsjonen-innslag

Radioresepsjonen holder pressekonferanse på Frognerseteren i Oslo i 2011. Fra venstre Tore Sagen, Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim.
Et innslag på NRK P13s «Radioresepsjonen» har ført til kraftige reaksjoner, og så langt har det kommet inn 68 klager til Kringkastingsrådet.

– Det er mer enn det pleier på så kort tid, men vi pleier ganske ofte å ha saker som får noen titalls klager. Til forrige møte var det for eksempel noen titalls klager på «Exit»-saken i Dagsrevyen og Lindmo, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Kampanje.

Det var i tirsdagens episode at en av programlederne i «Radioresepsjonen» fremførte innslaget kalt «et internt notat om klima og rase», som en del av spalten «Flauhetskonkurransen».

LES OGSÅ: «The Marvelous Mrs. Maisel»-stjerne funnet død.

– Dette var et innslag hvor jeg skulle gjøre noe av det aller flaueste jeg vet i verden – og det flaueste jeg vet er rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer. Så er dette delt i sosiale medier, i stor grad uten kontekst, og da høres det ut som jeg er den største rasisten – noe jeg ikke er, sa Sagen til VG torsdag.

Innslaget er blitt fjernet fra nettet etter initiativ fra programlederne selv.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)