Ewan McGregor letter på sløret om kommende «Star Wars»-serie

Ewan McGregor (til høyre) sammen med Liam Neeson og Jake Lloyd i «Star Wars Episode I: The Phanton Menace» fra 1999.
Den 48 år gamle skuespilleren sier at han vil ta Obi-Wan Kenobi nærmere Alec Guinness' rolletolkning fra den originale «Star Wars»-trilogien.

En av de virkelig store snakkisene i forbindelse med Disneys årlige D23-arrangement var avsløringen om at Ewan McGregor ville vende tilbake til «Star Wars»-universet.

Obi-Wan Kenobi ble først udødeliggjort av Alec Guinness i den originale «Star Wars»-trilogien på 1970- og 1980-tallet før McGregor spilte en yngre utgave i prequel-trilogien som ble rullet ut mellom 1999 og 2005. Skuespillerstjernen bekrefter i et nytt intervju med Men’s Journal at den kommende serien vil utforske karakterens liv mellom «Episode III: Revenge of the Sith» (2005) og «Episode IV: A New Hope» (1977).

LES OGSÅ: Disneys Fox-oppkjøp truer filmklassikere.

Han røper også at innspillingene vil starte til sommeren og at serien vil bestå av seks timeslange episoder.

McGregor uttaler videre i intervjuet at det blir interessant å tre inn i rollen igjen, og utforske nærmere hvordan Obi-Wan Kenobi takler livet etter hendelsene i «Episode III: Revenge of the Sith», hvor nær sagt hele jedi-ordenen ble utradert.

Foto:Mario Anzuoni | Reuters | NTB Scanpix
SLIK SER HAN UT I DAG: Ewan McGregor fotografert i forbindelse med Golde Globe-utdelingen i 2018.

Selv om skuespilleren ikke har fått lov av Disney å dele flere detaljer om selve serien, som sannsynligvis vil bli å se på underholdningsgigantens egen strømmetjeneste i 2021, sier han at han er glad for å i det hele tatt kunne snakke om prosjektet etter at planleggingen har vært en godt bevart hemmelighet i flere år.

Han legger også til at han vil «komme nærmere» hvordan Obi-Wan føltes da Alec Guinness hadde rollen:

– Jeg føler meg litt gråere og nærmere ham i alder, så det vil bli enklere å gjøre det.

Fikk du med deg den siste «Star Wars»-traileren?