Richard Gere gjør comeback med TV-drama

Richard Gere vender tilbake til skjermen med TV-dramaet "Mother Father Son". Her fra premieren til sin siste film "The Dinner" i 2017.
Da Richard Gere takket ja til en stor TV-rolle var det fordi han likte manuset så godt.

Richard Gere er tilbake på TV-skjermen og gjør dermed som en rekke andre filmstjernen før ham. Skifter «flate». Nå er han å se som TV-skuespiller i «Mother Father Son» – en av de nyeste dramasatsingene fra BBC. Åtte episoder er klare for publikum og det handler om mediemogulen Max, spilt av Richard Gere.

– Til syvende og sist så handlet det om det beste manuset. Dette var det beste manuset jeg hadde lest på lenge, uavhengig om det handler om TV eller film. Så det var irrelevant for meg hvilket format det var, sier Richard Gere til TT.

LES OGSÅ: En kjærlighetshistorie skapt for det store lerretet.

BBC-dramaet «Moter Father Son» sendes på C More og er en thrillerserie fra Londons finansverden. Gere spiller mediemogulen Max Finch som blir dypt involvert i byens politiske spill.

– Det handler om komplekse familierelasjoner, men også om store krefter i vår samtid. Populistiske politiske bevegelser og medier. Hva slags ansvar har vi i verden – hva slags ansvar har mediene og politikerne?

Se traileren til «Mother Father Son» her:

To års pause

Richard Gere har ikke vært å se på skjermen den siste tiden. Hans siste film «The Dinner» kom ut i 2017, og han har vært lite aktiv som skuespiller de senere årene.

Rollefiguren Max Finch framstår som kald og hard. Det er den rake motsetningen til de godhjertede personene Gere ofte spiller. Selv synes han det er vanskelig å snakke om rollene sine. Han bare spiller dem, som han uttrykker det.

LES OGSÅ: Kristofer Hivju planlegger viking-reality.

– Jeg tror at han (Max Finch) er sin egen mann. Han skaper sin egen virkelighet. Men det blir en svakhet, det at han er så til de grader selvstendig, mener Gere.

Ved siden av en mindre TV-filmrolle i «And The Band Played On» (1993), og en stemmeinnsats i et «Simpson»-avsnitt fra 2001, så har ikke Gere spilt i en TV-rolle siden 1976 – da han gjorde et kort innhopp i «Kojak». Det opplevde han som «deprimerende» ettersom han opplevde at innspillingen var preget av hastverk.

Richard Gere er mest kjent fra romantiske roller i filmer som «En offiser og en gentleman» (1982), «Pretty Woman» (1990) og «Runaway Bride» (1999).

(©NTB)