Skal være programleder selv:

Kristofer Hivju planlegger vikingreality

Kristofer Hivju på premierefest for «Game of Thrones» i New York.
«Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju planlegger en realityserie kalt «True Viking», som skal spilles inn i Norge.

Produksjonsselskapet Tindefilm , som han og kona Gry Molvær Hivju er med i, skal produsere realityen sammen med to britiske produksjonsselskaper, melder Deadline via NRK.

Deltagerne skal leve som vikinger i serien, som det amerikanske bransjebladet omtaler som en «brutal utholdenhetskonkurranse» fem uker til ende – noe som skal resultere i ti timelange episoder. Innspillingssted avsløres ikke, men Deadline kaller det «øde villmark i utrivelige, norske fjorder» – nær stedet for «et av de største slagene i vikinghistorien».

LES OGSÅ: Guns N’ Roses overrasket fansen med sjelden låt.

– Den norrøne arven strømmer gjennom blodårene, og vi brenner for å dele den fantastiske arven fra forfedrene våre med hele verden, uttaler Gry Molvær Hivju, eksekutivprodusent hos Tindefilm, til Deadline.

Foto:HBO | AP | NTB Scanpix
Norske Kristofer Hivju fra venstre, Kit Harington og Emilia Clarke i en scene fra «Game of Thrones».

Populært over hele verden

En av de britiske samarbeidspartnerne, Paul Islwyn Thomas i Wildflame Productions påpeker at vikinghistorie dyrkes over hele verden, og mener at programideen gir dem mulighet til å bringe historien til liv.

– Vi utfordrer det 21. århundres menn og kvinner til å tre inn i verdenen til en av de mest ikoniske og ofte fryktede stammene på jorden, sier Thomas.

LES OGSÅ: Det var det mest nakne jeg turte å gjøre.

Neste uke skal «True Viking» presentere seg på den store underholdningsbransjemessen Mipcom i Cannes, i håp om å gjøre avtaler med store kringkastere.

(©NTB)