«South Park»-skaperne slår tilbake mot Kina

Stillbilde fra den populære animerte serien «South Park».
Matt Stone og Trey Parker har lagt ut en syrlig melding til kinesiske myndigheter, som mandag fjernet alle referanser til serien «South Park» fra internett.

Hollywood Reporter kunne mandag melde at episoden «Band in China» hadde fått folkerepublikken Kina til å reagere, og at alle klipp, episoder, diskusjoner, bilder og andre referanser til den populære tegneseriesatiren var fjernet fra nett.

Stone og Parker gjør narr av hvordan Hollywood har en tendens til å bukke og skrape for kinesiske myndigheter i frykt for å hisse på seg politikere og bli boikottet eller sensurert.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Chromatics på John Dee.

Det resulterte i nettopp umiddelbar sensur fra Kinas side, hvilket de to serieskaperne ser ut til å bry seg svært lite om. De har riktignok lagt ut en offentlig beklagelse på Twitter, men fans av serien vil trolig nærmest høre meldingen bli lest opp med stemmen til Eric Cartman:

– I likhet med NBA ønsker vi kinesiske sensorer velkommen inn i våre hjem og våre hjerter. Vi elsker også penger mer enn frihet og demokrati. Xi ligner ikke i det hele tatt på Ole Brumm, skriver de spydig, med henvisning til en stadig gjentatt netthets der den kinesiske presidenten Xi Jinping sammenlignes med A.A. Milnes karakteristiske lekebjørn.

– Lenge leve det flotte kommunistpartiet i Kina! Måtte det bli rikelig med durra under årets innhøsting! Er vi venner igjen nå, Kina?

Det er stygg fare for at sensuren vedvarer fra Kinas side.

NBA elsker Kina

Bakgrunnen for «South Park»-skapernes referanse til basketligaen NBA er at den kinesiske TV-kanalen CCTV besluttet å ikke lenger overføre Houston Rockets kamper i Kina etter en tweet fra NBA-lagets direktør om situasjonen i Hongkong.

Houston Rockets har i ettertid forsøkt å begrense skaden av de negative reaksjonene, blant annet med meldinger om hvor mye de elsker Kina.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)