Vil aldri spille inn ny musikk med Queen

Queen på scenen med vokalist Adam Lambert i Telenor Arena, sommeren 2018. Gitarist Brian May i front.
Samtidig som det nylig ble klart at «rest-Queen» kjører på med en rekke konserter i 2020, slipper frontmann Adam Lambert solo-EP.

Velvet: Side A beskrives som en bro mellom Queen og elektropopen som Lambert bød på med sine tidligere soloalbum. Det har gått fire år siden forrige plate, fordi sangeren ble «desillusjonert» og trist av musikkbransjen.

– Jeg lot min egen lykke avhenge av min kommersielle suksess. Det var ikke sunt og jeg måtte tenke meg om, sier han i et intervju med BBC.

Mens soloartisten Lambert ikke solgte så bra, er det stikk motsatte tilfelle for konsertutgaven av Queen – som han fronter på niende året, sammen med originalmedlemmene Brian May og Roger Taylor.

LES OGSÅ: Diskuterer «Bohemian Rhapsody»-oppfølger.

I forrige meldte Queen at « Rhapsody»-turneen for 2020 nå er oppe i 33 konsertdatoer – deriblant en i København 1. juli. Det blir arenakonserter også i Storbritannia og på kontinentet, i tillegg til de allerede kjente i Sør-Korea, Australia, New Zealand og Japan.

Filmen ga nye fans

– Queen-toget kjører med full fart fremover. Jeg tror filmen «Bohemian Rhapsody» har tatt ting langt utover kanten. Jeg mener, vi gjorde det bra før – men nå er det stratosfærisk. Vi ser flere unge mennesker blant publikum. Det var alltid noen unge, men nå er de i alle aldre – nye fans, sier han til BBC.

Selv om han fronter Queen i det som neste år vil bli på niende året, er Adam Lambert klar i talen på at de ikke er fristet til å spille inn nytt album.

– Å gjøre det virker meningsløst på meg, det sier bare ikke klikk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, annet enn at det ikke finnes noen god grunn til å gjøre det.

Her kan du se Queen med Adam Lambert fremføre deres mest ikoniske låt Bohemian Rhapsody:

(©NTB)