Jerry Seinfeld vant søksmål om hvem som hadde originalideen

Jerry Seinfeld vant kampen om hvem som egentlig klekket ut ideen til "Comedians in Cars Getting Coffee".

Det var en tidligere samarbeidspartner, Christian Charles, som gikk til søksmål mot Seinfeld.

Charles hevdet ifølge The Wrap at han pitchet ideen om «en serie der to venner snakker og kjører» til den verdenskjente standupkomikeren tidlig på 2000-tallet.

Mandag avviste en dommer i California søksmålet fordi det har overskredet foreldelsestiden for slike sivilrettslige opphavsrettsspørsmål – som er tre år.

LES OGSÅ: Stokkøya Festival er konkurs.

For det var først i 2011 at Seinfeld fortalte saksøkeren om planer for et prosjekt om «komikere som kjørte til en kaffebar og bare pratet». Premieren sto i 2012. I 2017 begynte serien å vises på Netflix, og hadde nylig premiere på 11. sesong.

Du kan se traileren til den 11. sesongen øverst i denne saken.

Foto:Seth Wenig | AP | NTB Scanpix
Jerry Seinfeld fotografert i forbindelse med en innspilling av «The Late Show with David Letterman» i 2007.

Christian Charles var på et tidspunkt tilknyttet «Comedians in Cars Getting Coffee», men sa opp da han ikke fikk tilbud om å være annet enn innleid regissør.

– Dagens seier er en fullstendig frifinnelse. Jerry skapte «Comedians in Cars», og dette søksmålet var ikke annet enn et forsøk på grafse til seg penger i kjølvannet av showets suksess, sa Seinfelds advokat Orin Snyder til The Wrap, mens nettstedet ikke har klart å innhente kommentar fra Charles.

(©NTB)

Fikk du med deg denne traileren?

Les mer om den kommende «Between Two Ferns»-filmen her.