Komiker fikk sparken fra «Saturday Night Live» – fire dager etter ansettelsen

Lorne Michaels og resten av SNL-besetningen fotografert under Emmy-utdelingen i 2017.
«Saturday Night Live» har sparket komiker Shane Gillis etter at han kom med rasistiske ytringer mot folk fra Asia.

Det bekrefter det amerikanske humor- og underholdningsprogrammet i en uttalelse mandag.

Oppsigelsen kommer kun fire dager etter at det torsdag ble kjent at Gillis var ansatt hos SNL. Samme dag som nyansettelsen ble kjent, spredte tidligere videoer av komikeren seg hvor han kalte kinesere «chinks», et støtende ord brukt til å beskrive asiater. Gillis kom også med homofobiske kommentarer.

LES OGSÅ: Netflix sikret «Seinfeld»-rettigheter.

– Språket brukt av Gillis var «støtende, sårende og uakseptabelt», sier en talsmann for produsent Lorne Michaels i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

– Vi var ikke kjent med de tidligere uttalelsene som har dukket opp over de siste dagene. Vi beklager at vi ikke så disse klippene tidligere, og at vår gjennomgang ikke nådde opp til vår standard, sier talspersonen.

Komikeren selv la fredag ut en slags beklagelse på Twitter hvor han skriver at han «skyver grensene, men noen ganger ikke treffer».

– Jeg beklager gladelig til de som faktisk har blitt støtt av noe jeg har sagt. Min intensjon er aldri å såre noen, men jeg prøver å være den beste komikeren jeg kan være, og noen ganger inkluderer det risikoer, skriver han videre.

Gillis tilføyer at han «er en komiker som er morsom nok til å få innpass hos SNL», noe som aldri kan bli tatt fra ham og sier at han respekterer programmets avgjørelse.

(©NTB)