«The Handmaid’s Tale»-oppfølger gir ordet til tante Lydia

Elisabeth Moss og Ann Dowd i en scene fra «The Handmaid’s Tale». Det er sistnevntes karakter som kommer til orde i den nye Atwood-romanen, «Gileads døtre».

I flere tiår har lesere lurt på hvordan historien om Offred i den moderne klassikeren «The Handmaid’s Tale» vil ende. Over 35 år etter at dystopien utkom kommer nå oppfølgeren.

Den norske tittelen på den nye boken er «Gileads døtre», oversatt fra originaltittelen «The Testament». Denne gangen står karakteren Lydia i sentrum.

Hemmelighetskremmeriet rundt Margaret Atwoods nye bok har vært enormt, og 10. september var det verdenslansering. Foran en samlet verdenspresse på det britiske nasjonalbiblioteket British Library i London løftet forfatteren endelig på sløret.

LES OGSÅ: Åpner for å fortsette en av tidenes mest populære serier.

Hun fortalte at lesere verden rundt aldri har sluttet å spørre henne om hvordan det kommer til å gå med Offred, som kjemper for frihet i det kristenfundamentalistiske Gilead – der kvinner har mistet grunnleggende rettigheter. Et av de vanligste spørsmålene Atwood har fått, er hvordan det totalitære samfunnet kommer til å falle.

«Gileads døtre» er skrevet som et svar på det spørsmålet, avslører forfatteren i bokens takkesekvens.

Foto:HBO Nordic
I den tredje sesongen av «The Handmaid´s Tale» drar June mot Washington D.C.

Handlingen finner sted 15 år senere

Interessen for fortellingen er på topp, ikke minst på grunn av TV-serien med Elisabeth Moss i hovedrollen. Men i oppfølgerboken utspiller handlingen seg 15 år etter «The Handmaid’s Tale», og tre kvinner får komme til orde.

Originaltittelen lyder «The Testaments» og hovedtematikken er at tante Lydia tar et oppgjør med seg selv. Hun får stå i sentrum sammen med to unge kvinner som får en betydelig rolle for Gileads skjebne, skriver TT.

Den tredje sesongen av «The Handmaid’s Tale» kom tidligere i år. Se traileren her:

(©NTB)