Spiller inn actionthriller på Strømstad-fergen

Julia Schacht har en av rollene i «Maskineriet», Viaplays nye actionserie.
Inspirert av «Jason Bourne» og «Nobel» blir det actionthriller fra Strømstad-fergen. Innspillingen er i gang i Sandefjord – med Kristoffer Joner i hovedrollen.

Han spiller Olle, en vanlig familiemann som våkner opp på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad etter en fuktig jobbkonferanse. Med blackout – og en sekk med penger, en pistol og en finlandshette ved siden av seg.

Bak serien «Maskineriet» står strømmetjenesten Viaplay, som vil vise den åtte episoder lange actionserien fra grenseområdet mellom Norge og Sverige i 2020. Andre innspillingssteder blir Strømstad og Göteborg.

Regi er ved svenske Richard Holm, som tidligere har stått bak «Heder», «Johan Falk» og «Gåsmamman», og det er snakk om en svensk produksjon.

LES OGSÅ: Skal lage norsk versjon av «Top Gear».

Om bord er norske skuespillere som foruten Joner teller Julia Schacht («Melk», «Kampen om Tungtvannet»), Bjørn Sundquist, Anderz Eide og Rune Temte («Captain Marvel»). Men også svenske krefter som Anastasios Soulis, Jakob Eklund og Angela Kovacs er ifølge TT med.

Foto:Anders Nicander | Viaplay | NTB kultur
«Maskineriet» vil også Bjørn Sundquist og Rune Temte på rollelisten.

Vanlige mennesker i realistiske situasjoner

– Det som skiller «Maskineriet» fra andre serier er den realistiske tonen. Du vil ikke finne helter eller skurker slik du kanskje er vant med. Ingenting er svart eller hvitt. Dette handler om vanlige mennesker som blir satt under et ekstremt press og finner seg i situasjoner der alt står på spill, sier Richard Holm i en uttalelse.

Manus er skrevet av norske Kjersti Ugelstad og svenske Niclas Ekström.

Foto:Anders Nicander | Viaplay | NTB kultur
Kristoffer Joner har hovedrollen som Olle i den nye norsk-svenske actionthrilleren «Maskineriet».

(©NTB)