Innspillingen starter nå i september:

Skal lage norsk versjon av «Top Gear»

Dette er de tre som skal lede den norske versjonen av «Top Gear». Fra venstre: Esben «Dansken» Selvig, Petter Schjerven og Fredric Aasbø.
Petter Schjerven, Esben «Dansken» Selvig og «supersjåfør» Fredric Aasbø skal lage norsk «Top Gear».
Nå skal «Top Gear» få en helnorsk avlegger, i et samarbeid mellom BBC og Discovery.

En ny avtale sikrer at lokale versjoner av det berømte bilprogrammet skal lages både i Norge, Sverige og Danmark.

Norske programledere blir TV-profilen Petter Schjerven, Esben «Dansken» Selvig og Fredric Aasbø, Sistnevnte bor i USA og lever av å være profesjonell racersjåfør og ble i 2015 verdensmester i drifting, som altså er kontrollert sladding.

LES OGSÅ: Duell på festningen.

Den norske versjonen skal vises på Dplay og TVNorge i 2020, melder Discovery i en pressemelding mandag.

– Magien med Top Gear er programmets evne til å fenge ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks, som sier de har «håndplukket» programlederne.

Vokst opp i en sidevogn

– Jeg har aldri kjøpt en ny bil i hele mitt liv, men jeg har kjørt fryktelig mye rart, sier Schjerven, som sier han «vokste opp i sidevognen på en Indian Chief motorsykkel fra 1923». Faren var nemlig lidenskapelig veteranbilentusiast, og sønnen hevder han har arvet interessen.

Innspillingen av «Top Gear Norge» starter denne måneden, og skal produseres av Nordisk Film TV.

Den engelske versjon av Top Gear har skapt mange legenariske øyeblikk, som dette når den norske bilsportsprofilen Henning Solberg kjørte om kapp med en bob i det olympiske anlegget i Hunderfossen utenfor Lillehammer.

(©NTB)