Avslører hvem som opprinnelig var tiltenkt voksenrollene i «Stranger Things»

Winona Ryder og David Harbour i tredjesesongen av «Stranger Things».
Duffer-brødrene hadde store ambisjoner fra starten av.

Med sin blanding av Spielberg-nostalgi og perfekt casting har «Stranger Things» vist seg å være en megasuksess for strømmetjenesten Netflix.

Den tredje sesongen rullet ut tidligere i sommer til gode anmeldelser, blant annet her i GAFFA.

LES OGSÅ: Stort intervju med Trine Dyrholm.

Nå har et skriv de to serieskaperne Matt og Ross Duffer brukte da de pitchet inn «Stranger Things» overfor Netflix blitt offentliggjort. Det skriver den britiske avisen The Independent.

Watts og McGregor

I skrivet kommer det blant annet frem at serieskaperne hadde store ambisjoner når det kom til castingen av voksenrollene i serien. Det er kanskje rart å tenke seg andre enn Winona Ryder og David Harbour i rollene som Joyce Byers og Jim Hopper, men i skrivet kommer det frem at Naomi Watts og Marisa Tomei var ønsket til Ryders rolle, mens Ewan McGregor og Sam Rockwell ble vurdert til Harbours rolle.

Avisen spekulerer i at en av grunnene til at Winona Ryder og David Harbour til slutt ble valgt kan ha vært så enkel som at Duffer-brødrene trodde det kunne bli vanskelig å knytte såpass store filmskuespillere til et serieprosjekt som ville gå over flere sesonger.

Ironisk nok har alle de fire skuespillerne medvirket i serieprosjekter siden denne pitchen ble lagt frem:

Marisa Tomei dukket opp i den andre sesongen av HBO-serien «The Handmaid’s Tale» og Naomi Watts var en del av det stjernespekkede ensemblet i «Twin Peaks: The Return» og sist i «The Loudest Voice» sammen med Russell Crowe. Ewan McGregor, som snart returnerer til «Star Wars»-universet i serieformatDisneys nye strømmetjeneste, spilte dessuten i den tredje sesongen av «Fargo».

Sam Rockwell var tidligere i år å se i «Fosse/Verdon» på HBO Nordic.

Større for hver sesong

Den tredje sesongen av «Stranger Things» var premiereklar i juli. I den forbindelse snakket flere av skuespillerne i serien med verdenspressen:

– Hver sesong blir litt større. Denne gangen er manuskriptene større, monstrene større og spesialeffektene bedre, uttalte Finn Wolfhard, som spiller detektivaspiranten Mike Wheeler, til NTB i Paris.

LES OGSÅ: «Stranger Things» satser stort i seriestrømmen.

Serieskaperne har tidligere uttalt at det enten blir fire eller fem sesonger av «Stranger Things». Det er foreløpig ikke annonsert når fansen kan vente seg en fjerde sesong.

Fikk du med deg denne?