Fnyser av kritikken:

Forsvarer kontroversiell sendetid for tredje sesong av «American Crime Story»

FX-sjef John Landgraf fotografert under tv-nettverkets presseturné i 2014.
John Landgraf synes kritikken rettet mot serien er «giftig» og «hysterisk».

Det ble nylig kjent at neste sesong av den kritikerroste serien «American Crime Story» skal håndtere 1998s riksrett mot president Bill Clinton og hans forhold til praktikant Monica Lewinsky.

Så fort tema og premieredato ble annonsert haglet det inn kritikk på sosiale medier.

LES OGSÅ: Hollywood-stjerne må i retten for tafsing.

Sesong tre skal nemlig premiere 27. september 2020 – to uker før det amerikanske presidentvalget. Tidspunktet vekker mistanke om et forsøk på å påvirke det kommende valget.

Uenig i kritikken

Under en pressekonferanse for tv-nettverket ble FX-sjef John Landgraf konfrontert med spørsmål om serien. Ifølge Variety svarte han følgende:

– Jeg tror ikke «Crime Story» kommer til å påvirke presidentvalget. Jeg synes det er litt hysterisk fra mitt ståsted. Jeg er bestemt på at jeg skal støtte kunstnere og lage god kunst og plassere det i en tid hvor folk kommer til å følge med.

Landgraf skal ha fortsatt med å kalle kommentatorene på sosiale medier for «giftige» ettersom de hverken har sett serien eller vet hvordan historien blir fortalt.

Clinton ekskluderes

Flere amerikanske medier har meldt at Monica Lewinsky selv skal være med og produsere sesong tre, «Impeachment». Hovedprodusent Ryan Murphy har bevisst satt sesongen på vent slik at Lewinsky kunne ta del i prosessen.

Det er likevel ikke alle som blir inkludert i utviklingen av serien. Landgraf ble under samme pressekonferansen spurt om hvorvidt Bill og Hillary Clinton har blitt kontaktet i forbindelse med serien.

– Jeg vil ikke nå ut til dem, nei, svarte formannen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Cure på Øya.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvem som skal spille Clinton, men Beanie Feldstein skal portrettere Monica Lewinsky. Sarah Paulsen skal spille Linda Tripp mens Annaleigh Ashford er Paula Jones.

Foto:AP Photo | Independent Counsel | NTB Scanpix
Bill Clinton og Monica Lewinsky fotografert sammen i det hvite hus, 17. november 1995.