Netflix kansellerer kritikerrost serie etter to sesonger

Illustrasjonsbilde av logoen til strømmegiganten Netflix.
«The OA» blir ikke fornyet for en tredje sesong. Nyheten kommer fire og en halv måned etter at strømmegiganten lanserte den andre sesongen av serien.

Det er Deadline som bringer nyheten om at serien til Brit Marling og Zal Batmanglij ikke blir fornyet for en tredje sesong.

I serien spilte Marling en adoptert blind kvinne som forsvinner i syv år. Når hun plutselig dukker opp igjen kan hun se, og har flere arr på ryggen og refererer til seg som «the OA».

LES OGSÅ: Bedre kinosommer i år enn i fjor.

I tillegg til Marling hadde skuespillerne Jason Isaacs, Emory Cohen, Scott Wilson, Alice Krige, Patrick Gibson, Brandon Meyer, Brandon Perea, Ian Alexander, Will Brill og Phyllis Smith roller i serien.

«The OA» har fått god mottakelse blant kritikerskaren.

IGN tildelte den ferske andresesongen 8.8 av 10 i sin anmeldelse, og den har også høy score på samlesiden Rotten Tomatoes.

Ifølge Deadline har de fleste egenproduksjonene til Netflix en høy sjanse for å bli fornyet etter den første sesongen. Nettstedet melder at hele 80 prosent av seriene strømmegiganten har produsert selv blir fornyet. Terskelen blir imidlertid langt høyere når det er snakk om en tredjesesong og videre ut i en series løp.

LES OGSÅ: Highasakite annonserer klubbturné.

De fleste av strømmetjenestens egenproduserte serier får kun to eller tre sesonger, melder nettstedet videre.

Foto:Gorm Kallestad | NTB Scanpix
Reed Hastings er CEO i Netflix, Inc., fotografert i forbindelse med lanseringen av strømmetjenesten i Norge.