HBO med nok en norsk originalserie

Logoen til strømmetjenesten HBO.
Nå har HBO Europe bestilt en ny, nordisk originalserie – nærmere bestemt «Utmark», som norske Paradox står bak.

Det er danske Kim Fupz Aakeson som har skrevet «Utmark» – eller «Wilderness», som blir engelsk tittel. Det melder Deadline.

Bak seg har Fupz Aakeson manuset til «Cold Pursuit», som er Hollywood-nyinnspillingen av Hans Petter Molands «Kraftidioten», og «En ganske snill mann». Regissør blir islendingen Dagur Kári, kjent for blant annet multiprisvinnende «The Good Heart».

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Stranger Things 3».

Det er Finn Gjerdrum og Stein Kvae i filmselskapet Paradox som produserer «Utmark». Det blir en serie på åtte episoder der innspillingen begynner i sommer, og som får premiere på HBO Nordic.

Den beskrives som en ukonvensjonell dramakomedie som finner sted i en liten norsk bygd – litt nord for ingenmannsland – hvor alle kjenner alle:

«I dette samfunnet finner vi blant andre en korrupt lensmann, en friluftselskende spritsmugler, en alkoholisert sauebonde, en gudsforaktende pastor og en sørgende hallik – alle involvert i en omfattende hevnspiral. Når en optimistisk skolelærer flytter til bygda, lærer vi fort at nyankomne ikke alltid er velkomne», heter det om handlingen.

LES OGSÅ: Tarantino med sjokkuttalelse.

– Kim Fupz har skapt en original gjeng med skakke, men likevel vidunderlige, karakterer som lever et sted der sivilisasjon er et valg heller enn en selvfølge, heter det fra Hanne Palmquist i HBO Nordic.

(©NTB)