Får ansvaret for Amazon Primes nye «Ringenes Herre»-serie

«Jurassic World: Fallen Kingdom»-regissør Juan Garcia Bayona fotografert under filmens premiere i Madrid tilbake i 2018.
Det blir «Jurassic World: The Fallen Kingdom»-regissør Juan Garcia Bayona som skal ha hånd om de to første episodene av en ny Tolkien-serie som utspiller seg i tidevervet før «Ringenes Herre».

– J.R.R. Tolkien skapte en av de mest ekstraordinære og inspirerende historiene gjennom tidene, uttaler den spanske regissøren som skal ha hånd om de to første episodene.

Ifølge Deadline er han en «livslang fan».

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Stranger Things 3».

JD Payne og Patrick McKay skal skrive manus til serien, i et skriverom der det også hevdes at Gennifer Hutchison («Breaking Bad») og Bryan Cogman («Game of Thrones») er på plass, melder Consequence of Sound.

Fem sesonger

«Ringenes Herre»-forløperen planlegges i samarbeid med J.R.R. Tolkiens familie, forlaget som gir ut bøkene og New Line Cinema – som stod bak Peter Jacksons filmer.

Det er snakk om fem sesonger totalt.

Foto:Sang Tan | AP | NTB Scanpix
Snart setter en av «Game of Thrones»-hovedmennene kursen for Tolkiens Midgard.

Serien vil utspille seg i den såkalte andre tideverv, i tiden mellom Morgoths fall – og frem til når alver og menn forener seg for å slå Sauron. Her gjør Isildur, forfaderen til Aragorn, entré – og kapper fingeren med herskerringen av Sauron.

Det er også tett med tragiske historier – om Númenors fall, som et slags Atlantis, og dramatiske kriger.

– Denne historien har aldri vært sett før, sier Bayona.

Foto:AP | NTB Scanpix
Forfatter J. R. R. Tolkien fotografert i 1967.

(©NTB)