«Beforeginers» er på vei:

Avslører premieredatoen til HBOs første norske originalproduksjon

Stillbilde fra den norske HBO-serien «Beforeigners».
«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO.

Mange har ventet i spenning på den første norske originalproduksjonen til HBO. Serien «Beforeigners» oppsummeres på følgende vis av strømmetjenesten:

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt beforeigners, har heller ingen minner om hendelsene.

Noen år senere blir Alfhildr, en kvinne fra vikingtiden, teamet opp med den utbrente politietterforskeren Lars Haaland som et ledd i politidirektoratets integrasjonsprogram. Når de etterforsker drapet på en ukjent kvinne med steinaldertatoveringer, gjør de uventede funn.»

LES OGSÅ: «Elling» tilbake på kinolerretet.

Serien som er produsert av Rubicon for strømmetjenesten bak suksesser som «Sopranos», «Six Feet Under», «Game of Thrones» og «Billions» kan skilte med Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen i hovedrollene.

Sistnevnte var blant annet å se i «Blade Runner 2049».

Foto:Eirik Evje | HBO Nordic
Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i HBO-serien «Beforeigners».

Det er Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin («Lilyhammer») som står bak serien, som består av seks episoder på 45 minutter. Episodene er regissert av den anerkjente filmskaperen Jens Lien («Den brysomme mannen», «Sønner av Norge» og «Okkupert»).

I tillegg til Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen dukker en rekke kjente skuespillere opp i serien:

Agnes Kittelsen, Stig Henrik Hoff, Ágústa Eva Erlendsdottir, Stig Amdam, Odd-Magnus Williamson, Herbert Nordrum og Oddgeir Thune, for å nevne noen.

LES OGSÅ: Norsk band kan være Bond-aktuell.

Ifølge en pressemelding fra HBO har «Beforeigners» har premiere onsdag 21. august.

Det loves en ny episode hver onsdag de påfølgende fem ukene.