«Game of Thrones»-finalen med rekordhøye seertall hos HBO Nordic

«Game of Thrones» var en av de mest populære seriene på strømmetjenesten HBO.
På mandag ble finalen av den populære serien sendt, og allerede i løpet av den første dagen har den satt rekorder for strømmetjenesten.

Finale-episoden av «Game of Thrones» oppnådde ifølge HBO Nordic 57,8 % høyere seertall på sin første dag enn finalen til sesong 7 i 2017.

I likhet med alle de foregående sesongene på HBO Nordic, har «Game of Thrones» sesong 8 satt nye rekorder når det gjelder både seertall og nye abonnenter, opplyser strømmetjenesten videre.

LES OGSÅ: Fra «Game of Thrones» til «Star Wars».

– «Game of Thrones» er virkelig et fenomen, og hos HBO Nordic har serien vært en hjørnestein i oppbyggingen av «The Home of Series» – regionens ledende strømmetjeneste for premium innhold. Det er med stor takknemlighet og stolthet at vi sier farvel til «Game of Thrones», og samtidig gleder vi oss enormt til kommende premierer på andre fan-favoritter som «The Handmaid’s Tale» sesong 3 (6. juni), «Big Little Lies» sesong 2 (10. juni), og vår første nordiske originalproduksjon «Gösta», en serie av Lukas Moodysson (1. juli), sier Tom Krogsgaard Nielsen i HBO Europe i en kommentar.

Nylig gikk forfatteren bak bokserien som «Game of Thrones» er bygget på, George R.R. Martin, ut i en rekke blogginnlegg for å oppklare det han betegnet som «absurde rykter».

– Jeg har bedre ting å gjøre enn å prøve og spore opp hvert absurde rykte eller ut-og-ut fabrikasjon som popper opp på obskure nettsider som troller for klikk, skrev Martin på nettsiden titulert «Not a Blog».

LES OGSÅ: Filmfestivalen Oslo Pix med programslipp.

Blant ryktene han så seg nødt til avkrefte var de om at de siste bøkene hans i serien blir tilbakeholdt av HBO.

Foto:Evan Agostini | Invision | AP | NTB Scanpix
Forfatteren George R. R. Martin og skuespiller John Bradley under premierefesten til fjerde sesong av HBOs «Game of Thrones»» i 2014.