Populært TV-show i Storbritannia tatt av lufta etter deltakerdødsfall

Den britiske programlederen Jeremy Kyle har fått sitt populære realityshow på dagtid avviklet etter 14 på lufta for ITV.
«The Jeremy Kyle Show» er avviklet etter 14 år av ITV. Programnedleggelsen kommer i kjølvannet av at et tragisk dødsfall.

Steve Dymond (63) ble ifølge avisa The Sun funnet død i leiligheten sin 9. mai av en overdose, ti dager etter at han og kjæresten hadde vært gjester på det svært populære programmet, som gikk på dagtid. Kjæresten hadde gjort det slutt i februar, og Dymond tok en løgndetektortest for å bevise at han ikke hadde vært utro. Men etter først å ha blitt kjørt hardt av programleder Kyle i studio, feilet Dymond og framsto som løgner. Han skal ha blitt latterliggjort og følte seg knust etterpå.

Det er i ettertid blitt kjent at Dymond slet med flere forhold i livet sitt og nylig mistet både jobb og kjæreste, i tillegg til at han skyldte større pengebeløp.

LES OGSÅ: Ny «Black Mirror»-trailer ute nå.

Statsminister Theresa May er blant dem som har uttalt seg om saken og sa at det var «dypt bekymringsfullt». Folkevalgte i Storbritannia vil nå undersøke om TV-programmer og realityshow mislykkes i å ivareta deltakere med mentale utfordringer.

En oversikt i The Sun viser at 36 personer som har dødd siden 1986 etter å ha deltatt i realityprogrammer, kategoriseres som mulige selvmord.

Da det ble kjent at Dymond var funnet død, muligens av selvmord, ble programmet først midlertidig tatt av lufta mandag, mens sjefene i ITV vurderte hva de skulle gjøre. Onsdag besluttet de å avvikle produksjonen.

LES OGSÅ: Avslører premieredato for «Rick & Morty» sesong fire.

Etter at saken ble kjent at andre gjester stått fram og fortalt hvordan det å delta på programmet har «ødelagt livene deres». Jeremy Kyle har så langt ikke uttalt seg offentlig om saken.

(©NTB)