George R.R. Martin oppklarer «absurde» rykter om «Game of Thrones»

Forfatteren George R. R. Martin og skuespiller John Bradley under premierefesten til fjerde sesong av HBOs «Game of Thrones»" i 2014.
– Verden er rund, jorda går i bane rundt sola, vann er vått... må jeg si det også?

«Game of Thrones» er i gang med sin åttende, og siste, sesong. Suksesserien ligger under et forstørrelsesglass i media for å bli finkjemmet for produksjonsfeil og mulige lekkasjer, i tillegg til å bli belastet med utallige rykter.

Nå har George R.R. Martin, forfatteren av bokserien bak «Game of Thrones», tatt til bloggen sin for å avkrefte ryktene om at de siste bøkene tilbakeholdes av HBO.

LES OGSÅ: Fra «Game of Thrones» til «Star Wars».

– Jeg har bedre ting å gjøre enn å prøve og spore opp hvert absurde rykte eller ut-og-ut fabrikasjon som popper opp på obskure nettsider som troller for klikk, skriver Martin på nettsiden titulert «Not a Blog».

Langt ifra ferdig

I april, under det russiske arrangementet Epic Con, uttalte skuespiller Ian McElhinney at Martin allerede hadde fullført bok seks og syv. Han hevder samtidig at forfatteren har inngått i en avtale med serieskaperne, David Benioff og Daniel Weiss, om å vente med publisering til serien er fullført.

– Nei, «The Winds of Winter» og «A Dream of Spring» er ikke ferdige. «Dream» er ikke startet en gang; Jeg kommer ikke til å starte på volum syv før jeg har fullført volum seks, konstaterer Martin.

– HBO har ikke spurt meg om å forsinke dem. Det har heller ikke David og Dan gjort. Det er ingen «avtale» om å sette bøkene på vent. Jeg forsikrer dere, HBO, David og Dan ville alle vært henrykt om «The Winds of Winter» var levert og publisert for fire eller fem år siden… og ingen ville vært gladere enn meg, fortsetter Martin og fraråder lesere fra å tro alt som står på nettet.

Avfeiingen av ryktet tilhører en serie av tre blogginnlegg titulert «Idioti på internettet». Alle er publisert 13. mai, men det er kun de to første som angår «A Song of Ice and Fire».

– Totalt pisspreik

I det andre innlegget ønsker Martin å tydeliggjøre forholdet sitt til karakteren Bronn, spilt av Jerome Flynn. Forfatteren mener å ha lest at noen hevdet at han hater både karakteren og måten Flynn har spilt rollen.

– Totalt pisspreik. Ikke et snev av sannhet. Jeg skapte Bronn, så det ville vært ubeskjedent å si at han er en fantastisk karakter… men faen heller, han er en fantastisk karakter. Leserne mine vil definitivt se mer av han i de kommende bøkene, skriver Martin og fortsetter med å skryte av Flynn.

Det siste innlegget gjelder enda et rykte, dog ikke et som er relatert til «Game of Thrones».

LES OGSÅ: Filmfestivalen Oslo Pix med programslipp.

Martin var til stede under premieren på den kontroversielle biografi-filmen «Tolkien». Her skal han angivelig ha uttrykt at trollmannen Gandalf fra «Ringenes Herre» hadde vunnet i en kamp mot «Harry Potter»-karakteren Humlesnurr.

Det er det eneste ryktet han stiller seg positiv til.

– Om det roer Harry Potter-tilhengerne der ute, la meg bare si at Gandalf hadde banket Melisandre også, avslutter Martin.

Foto:HBO | AP | NTB Scanpix
Stillbilde fra den åttende, og siste, sesongen av HBO-serien «Game of Thrones».