Flere gode nyheter for «Lykkeland»

Jonathan (Bart Edwards) i «Lykkeland 2».
BBC melder at NRK-serien «Lykkeland» nå skal vises i Storbritannia – samtidig som den er plukket ut til hovedkonkurransen under TV-festivalen i Monte Carlo i juni.

Det er BBC Four som vil vise oljeserien, laget for NRK av Maipo. BBCs innkjøpssjef Sue Deeks kaller i en pressemelding «Lykkeland» for et «nydelig laget periodedrama».

– Jeg er sikker på at BBC Four-seerne vil bli fullstendig oppslukt av de fire hovedkarakterene og deres opplevelser i denne fascinerende perioden av norsk historie.

LES OGSÅ: Se en av årets fineste kortfilmer – helt gratis.

Serien er tidligere solgt til alle de nordiske landene, samt til Irland, Portugal, Tsjekkia, Estland, Belgia og Nederland.

Nominert til flere priser

Tirsdag ble det også kjent at serien er nominert til tre priser under TV-festivalen i Monte Carlo, som går av stabelen 14. til 18. juni:

Der skal «Lykkeland» kappes i kategorien beste serie mot sterke konkurrenter som «Killing Eve», «My Brilliant Best Friend» og «Bodyguard».

Også skuespillerne Malene Wadel og Amund Harbo er nominert i sine respektive skuespillerkategorier – i konkurranse mot blant andre «Killing Eve»s og Richard Madden fra «Bodyguard.

Det gikk dessuten veien for «Lykkeland» under lørdagens TV-festivitas «Gullruten», hvor det vanket to priser på serien – som ifølge NRK er sett av 900.000 seere på NRK1 og NRK TV.

NRK håper å starte innspillingen av andre sesong av «Lykkeland» mot slutten av året. Da er det årene fra 1977 til 1980 som skal skildres.

(©NTB)