Bafta-prisutdelingen:

Leiemorder tok innersvingen på livvakt

Sandra Oh (midten) var den eneste av disse tre «Killing Eve»-skuespillerne som ikke vant gjev, britisk Bafta-pris. Jodie Comer (t.v.) vant for hovedrollen som russisk leiemorder, mens Fiona Shaw vant birollepris.
Leiemorderdramaet «Killing Eve» ble den store vinneren på den britiske Bafta-prisutdelingen, og danket ut «Bodyguard» i kampen om beste dramaserie.

«Killing Eve» er en katt-og-mus-lek mellom etterforskeren Eve Polastri, spilt av amerikanske Sandra Oh, og den russiske leiemorderen Villanelle – gestaltet av britiske Jodie Comer.

Serien var kontroversiell i Bafta-prissammenheng, siden den ble bestilt av amerikanske BBC America og egentlig ikke burde vært aktuell. Men de Bafta-ansvarlige justerte reglene for å gi den populære serien sjansen – og det ga sterk uttelling.

LES OGSÅ: Anklager TV 2 for Gullruten-sensur.

Både Oh og Comer var Bafta-nominert i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle – og det var sistnevnte som stakk av med seieren.

– I mange år så jeg på Bafta, alene på soverommet. Dette er bare en drøm, og jeg er veldig følsom, jeg hulket meg gjennom det hele, sa Jodie Comer etter prisutdelingen, ifølge The Guardian.

Fiona Show, som spiller spionsjef i «Killing Eve», vant prisen for beste kvinnelige birolle.

Overraskende nok ble det bare én pris på populære «Bodyguard», som ble stemt frem av seerne i kategorien for «må se»-øyeblikket der statsministeren blir drept.

LES OGSÅ: Ny «Game of Thrones»-trailer.

Benedict Cumberbatch vant sin første Bafta-pris for innsatsen i serien «Patrick Melrose» – etter å ha blitt nominert seks ganger tidligere.

(©NTB)