Gilbert anklager TV 2 for Gullruten-sensur

Deltakerne i «113» med bl.a Mads Gilbert , nr to fra v. på rød løper under Gullruten 2019 i Grieghallen i Bergen.
Mads Gilbert, klinikkoverlege ved Universitetssykehuset i Tromsø (UNN), anklager TV 2 for å sensurere takketalen hans etter at NRK-dokumentaren «113» vant Gullruten-pris for beste dokusåpe.

Det var ifølge VG på forhånd avtalt at programsjef Tone Lein i NRK og regissør Helga Bones skulle holde takketale om de vant. Men etter de var ferdige, tok også Gilbert til ordet.

– Vi sender en takk til alle dere som går vakt for velferdsstaten vår på sykehjem og sykehus, i ambulansetjenesten og alle andre steder i det flotte systemet vi har og som vi skal slåss for å bevare. Og vi sender en hilsen til bunadsgeriljaen og alle de flotte kvinnfolkene som kjemper for fødetilbud og lokalsykehus. Og vi skal knuse de jævla kapitalistene! sa Gilbert fra scenen i Grieghallen i Bergen lørdag kveld. Talen ble ikke vist på TV.

LES OGSÅ: Dagsrevyen fikk Gullrutens ærespris.

Den siste setningen var et klart stikk til Frp-leder Siv Jensen som under partiets festmiddag forrige helg sa at de skulle «brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene».

Gilbert, som er aktiv i Rødt, mener TV 2 kuttet talen fordi den var politisk, og at kanalen ikke ønsket å støte bort annonsørene sine.

LES OGSÅ: «Twin Peaks»-stjerne død.

Til VG avviser TV 2 at talen til Gilbert ble sensurert. De sier de aldri kutter taler grunnet innhold, og at det var forhåndsbestemt hvilke taler som skulle vises.

Foto:Marit Hommedal | NTB Scanpix
Sigrid Bonde Tusvik var programleder for Gullruten.

(©NTB)