«Twin Peaks»-stjernen Peggy Lipton er død

Skuespillerne Madchen Amick og Peggy Lipton i en scene fra «Twin Peaks».
Skuespillerinnen, som var mest kjent for sin rolle som Norma Jennings i David Lynch sin serieklassiker «Twin Peaks», ble 72 år gammel.

Ifølge Los Angeles Times skal skuespillerinnen Peggy Lipton ha gått bort lørdag kveld lokal tid. Hun var 72 år gammel. Årsaken til bortgangen oppgis å være tykktarmkreft.

Hennes to døtre Kidada og Rashida Jones har kommet med følgende uttalelse til avisen:

– Hun foretok en fredfull reise med sine døtre og nieser ved sin side. Vi føler oss så heldige for alle øyeblikkene vi tilbrakte med henne.

LES OGSÅ: Anita Skorgan er konsertklar.

Peggy Lipton var modell i tenårene og startet sin skuespillerkarriere som 19-åring. Hun fikk tidlig en rolle i serien «The Mod Squad», politiserien som gikk på den amerikanske tv-kanalen ABC i årene 1968 til 1973.

I 1974 giftet hun seg med musikkprodusenten Quincy Jones og sammen fikk de døtrene Kidada og Rashida.

Sistnevnte er kjent for sine roller i «The Office» og «Parks and Recreation».

Lipton tok ifølge Consequence of Sound en pause fra skuespillerkarrieren etter at hun hadde stiftet familie, med unntak av en rolle i en tv-film basert på «The Mod Squad» i 1979.

Etter at hun og Quincy Jones tok ut skillsmisse fikk hun rollen som Norma Jennings, eieren av restauranten Double R, i «Twin Peaks».

LES OGSÅ: Clooney gjør comeback på skjermen.

Peggy Lipton gestaltet denne rollen gjennom de to originale sesongene av «Twin Peaks» i 1990 og i 1991, samt i 1992-filmen «Twin Peaks: Fire Walk with Me».

Hun ble også med i 2017-videreføringen «Twin Peaks: The Return».

Foto:Danny Moloshok | AP | NTB Scanpix
Quincy Jones, Rashida Jones og Peggy Lipton fotografert i 2012.