Bill Cosby raser mot eget forsikringsselskap

Rundt 60 kvinner har anklaget Bill Cosby for å ha dopet dem ned og voldtatt dem over en periode på 50 år. Han soner en fengselsdom for en av anklagene.
Bill Cosby refser sitt forsikringsselskap for å ha inngått en avtale i et sivilt søksmål med en kvinne som anklager den fengslede komikeren for overgrep.

Det er få kjente detaljer om avtalen mellom forsikringsgiganten AIG og anklageren Chloe Goins.

– Alt vi kan si er at Goins er fornøyd med avtalen, sier hennes forsvarer Spencer Kuvin til New York Daily News.

Sint Cosby

Cosby sier på sin side at han aldri ga grønt lys til AIG for å undertegne denne avtalen. Han omtaler forsikringsselskapet som «patetisk» og sier deres handlinger ødelegger han og hans familie.

– AIGs handlinger er forkastelige. Jeg kan bare forestille meg hvor forferdelig de behandler forsikringskunder som ikke har mine ressurser, sier Cosby i en uttalelse, ifølge hans talsmann Andrew Wyatt.

I 2014 anklaget 28 år gamle Goins Cosby for å ha dopet henne ned og voldtatt henne i et Playboy-hus i 2008, da hun var 18 år. Cosby nekter for at dette har skjedd.

Fengselsdom

I fjor høst ble komikeren dømt til mellom tre og ti års fengsel for å ha dopet ned og voldtatt en annen kvinne i 2004. Også rundt 60 andre kvinner har anklaget Cosby for å ha dopet dem ned og voldtatt dem over en periode på 50 år, men de fleste sakene er foreldet og politiet har ikke innledet etterforskning i noen av disse sakene.

LES OGSÅ: Tror på strømmepåske.

Som skuespiller og komiker var Cosby mest kjent som doktor Heathcliff Huxtable i «The Cosby Show», eller «Cosby med familie» som serien ble kalt på norsk, og som gikk over åtte sesonger fra 1984 til 1992.

(©NTB)