Verdenspremiere for siste sesong av «Game of Thrones»

Bilde fra «Game of Thrones», her ved Emilia Clarkes rollefigur Daenerys Targaryen.
Mandag slippes den første episoden i den åttende og siste sesongen av den populære HBO-serien «Game of Thrones». Spenningen er stor blant seriens mange tilhengere.

– Jeg er veldig spent. Jeg gleder meg til å se hvordan denne versjonen av slutten ser ut, sier «Game of Thrones»-entusiasten Gabriela Perez (44). Siste sesong består av seks episoder

12,1 millioner så på forrige sesongs finale, mens 4 millioner andre strømmet episoden. Årets sesongfinale er ventet å tiltrekke seg flere seere og skape en mediestorm.

LES OGSÅ: Intervju med regissør Isabella Eklöf.

– Jeg tror denne sesongen kommer til å bli det største kulturelle øyeblikket vi har hatt på lenge, uavhengig av underholdningskategori. Jeg vet ikke hva jeg skal sammenligne det med. Jeg tror ikke vi har sett noe så stort, sier en annen tilhenger, Andrew Stachler (44).

Den umåtelig populære fantasyserien «Game of Thrones», som baserer seg på George RR Martins bøker, ble første gang sendt i 2011. Den banebrytende HBO-serien er blant annet kjent for å ta stadig nye og overraskende vendinger og for at serieskaperne ikke viker tilbake for å ta livet av sentrale og populære skikkelser.

– Alle har en egen idé om slutten. Den kan faktisk gå i alle retninger, sier tilhenger Adonis Voulgaris (27).

Foto:Valerie Macon | AFP | NTB Scanpix
Skuespillerne fra «Game of Thrones», seriesuksessen basert på George R. R. Martins bøker.

(©NTB)