Netflix bekrefter nytt tilskudd til «The Crown»-besetningen

Olivia Colman tar over rollen som Elizabeth II i «The Crown» i den tredje sesongen av Netflix-suksessen.
Fra før av er det klart at Olivia Colman tar over stafettpinnen fra Claire Foy for hovedrollen som dronning Elizabeth II i «The Crown» i seriens tredje sesong.

Nå har Netflix offentliggjort navnet på skuespillerinnen som skal gestalte rollen som prinsesse Diana i den fjerde sesongen. I en pressemelding tirsdag kveld kommer det frem at Emma Corrin skal spille den verdensberømte kvinnen som giftet seg med prins Charles i 1981 og døde i en tragisk bilulykke i Paris i 1997.

– Overbegeistret og beæret over å få bli med på «The Crown» sin fjerde sesong. Jeg har sittet klistret til serien siden den første episoden, og tanken på at jeg nå skal bli en del av denne talentfulle skuespiller-familien er surrealistisk, skriver Corrin på Instagram.

LES OGSÅ: Lori Loughlin risikerer fengselsstraff.

Videre sier hun at hun vil strebe for å yte Diana rettferdighet.

– Prinsesse Diana var et ikon og hennes påvirkning på verden forblir dyp og inspirerende. Å bli gitt sjansen til å utforske henne gjennom Peter Morgans manus er en enestående mulighet, og jeg vil gjøre mitt ytterste for å yte henne rettferdighet, skriver skuespilleren.

I de to første sesongene av serien, som følger den britiske monarken Elizabeth II sitt liv, var det Claire Foy som spilte hovedrollen, mens Matt Smith medvirket som prins Philip. I den tredje sesongen tar Oliva Colman over hovedrollen, og det er fra før av bekreftet at Tobias Menzies skal overta stafettpinnen fra Smith – og at selveste Helena Bonham Carter skal spille en eldre prinsesse Margaret.

Vanessa Kirbi har så langt spilt den rollen i serien.

LES OGSÅ: Filmfestival vender tilbake.

«The Crown» hadde premiere på Netflix høsten 2016 og det er planlagt totalt 60 episoder over seks sesonger. Serien vil dermed sannsynligvis ende opp i vår egen tid, da 92 år gamle Elizabeth stadig er dronninga av England.

Foto:Faye Thomas | AP | NTB Scanpix
Emma Corrin har fått rollen som prinsesse Diana i fjerde sesong av «The Crown».

(©NTB)