Unge seere valgte NRK:

Rekord for «Debatten» etter bloggerdebatt

Programleder Fredrik Solvang under «Debatten» på NRK.
Da bloggerne Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen diskuterte kroppspress i NRK-programmet «Debatten», fikk programmet tre ganger så mange seere under 30 år som vanlig.

Også antallet seere i aldersgruppen 30–49 år doblet seg da programmet ble sendt tirsdag. Totalt var det 511.000 seere som så «Debatten», viser seertall fra Kantar, ifølge VG.

LES OGSÅ: Den populære Netflix-filmen får en oppfølger.

– Historisk sett er ikke debatt- og nyhetsprogrammer de som samler flest ungdomsgrupper. Men denne gangen ser vi et sterkere og tydeligere utslag enn det vi kan huske å ha sett. Dette er ungdomsrekord for «Debatten» så langt i 2019, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

I programmet beklaget Isachsen (24) et blogginnlegg om hodebunnstatovering etter kritikk fra bloggkollega Kristin Gjelsvik (32). I det aktuelle innlegget skrev Isachsen om kompleksene hun hadde om sitt høye hårfeste, som hun løste ved å tatovere på seg hårstrå.

Det utløste en kraftig reaksjon fra Gjelsvik, som kritiserte Isachsen i video på YouTube som hittil har 443.000 visninger.

LES OGSÅ: Den første traileren til «Stranger Things» sesong 3 er ute.

Konfrontasjonen førte til stor engasjement på sosiale medier.

(©NTB)