Kit Harrington måtte ha angstterapi etter Jon Snow

Folk står i kø utenfor Posthallen i Oslo lørdag ettermiddag, i forbindelse med åpningen av HBO sin utstilling «Game of Thrones: The Exhibition».
Skuespilleren Kit Harrington sier at presset ble stort da hans rollefigur Jon Snow fikk en fremtredende plass i HBO-serien «Game of Thrones». Så stort at han måtte søke terapi.

– Når du blir cliffhangeren i en TV-serie som har nådd toppen av sitt potensial, er fokuset på deg forferdelig skremmende, sier han til Variety.

Fantasyserien, basert på George R.R. Martins bøker, har blitt en av HBOs mest suksessfulle serier. Serien ble i september kåret til beste dramaserie på den prestisjefylte Emmy-utdelingen.

Harrington beskriver imidlertid perioden som en ustabil tid for han.

LES OGSÅ: KRONIKK: «Da Hollywood skulle fortelle om mord og kirkebranner».

– Det var da jeg startet med terapi. Jeg følte meg veldig utrygg, men jeg snakket ikke til noen om det. Jeg følte meg takknemlig for det jeg hadde, men i tillegg var jeg veldig bekymret, sier TV-stjernen.

Selv om Harrington har hatt sine utfordringer med Jon Snow, sier han at det har vært like tungt å ta farvel med karakteren etter innspillingen av den siste episoden. 14. april slippes den åttende og siste sesongen av serien. Sesongen består av seks episoder.

LES OGSÅ: Festival tilbyr tenåring gratis billetter livet ut.

– Jeg tok av meg kostymet, og det føltes som om huden min ble revet bort. Det var veldig følelsesladet, sier Harrington.

Foto:Aleksander Andersen | NTB Scanpix
Åpning av HBO sin utstilling «Game of Thrones: The Exhibition» fra den populære TV-serien i Posthallen. Oslo er foreløpig bare en av åtte byer i hele verden hvor utstillingen settes opp.

(©NTB)