Stort oppstyr når «The Handmaid’s Tale»-oppfølgeren lanseres

Offred er tilbake i sesong tre av «The Handmaid's Tale» på HBO.
Det blir rene rockestjerneopplegget når oppfølgeren til Margaret Atwoods TV-filmatiserte suksess «The Handmaid's Tale» lanseres til høsten.

Ifølge The Guardian vil «The Testaments», der handlingen tar leserne med tilbake til Gilead 15 år senere, slippes natt til midnatt 10. september i London.

Bokslippet får følge av et liveintervju gjort dagen etter på scenen av The National Theatre og sendt verden over på i alt tusen kinoer.

LES OGSÅ: Tar opp viktige hendelser i Norge i ny TV 2-serie.

Norge later ikke til å ha blitt satt opp med visning, ifølge Atwoods hjemmeside.

Aschehoug opplyser til NTB at boken utkommer i Norge i høst, med mål om samtidig slipp som verdenslanseringen.

– Jeg kan ikke være alle steder samtidig i min analoge kropp, men jeg ser frem til å treffe så mange lesere via det store lerretet, sier Atwood, som deretter bokturnerer i Storbritannia fra 26. oktober til 2. november. Hun følger opp med turné i USA og i hjemlandet Canada.

Atwood, som understreker at den nye boken «ikke har noen forbindelse til TV-adapsjonen», sier at alt leserne har spurt henne ut om Gilead, har vært til inspirasjon for «The Testaments».

– Vel, nesten alt … Den andre inspirasjonskilden er den verdenen vi lever i, sier veteranforfatteren.

LES OGSÅ: Sony lanserer nytt stipend.

1985-romanen, som utkom på norsk som «Tjenerinnens beretning», fikk ny aktualitet med HBO-serien med Elisabeth Moss i hovedrollen som Offred. Dermed toppet Atwoods bok Amazons salgsliste i 2017.

TV-seriens røde kapper og hvite hodeplagg er blitt et nytt feministisk symbol. I Storbritannia er dermed kampanjegruppen Equality Now med på å arrangere bokturneen.

Foto:Jordan Strauss | Invision | AP | File | NTB Scanpix
Forfatter Margaret Atwood.

(©NTB)