Internasjonal bestselger blir HBO-serie

Dramatiseringen av «Bjørnstad» får Ulf Stenberg og Aliette Opheim i nøkkelroller.
Fredrik Backman-karakterene fra «En mann ved navn Ove» og «Britt-Marie var her» har begge gått til filmen. Nå skal ytterligere en historie fra den svenske forfatteren prøve seg foran kamera.

HBO Europe er nemlig i full gang med å lage svensk dramaserie basert på Backman-boken «Bjørnstad», og bak regispakene står Peter Grönlund. Manuset er skrevet av Anders Weidemann, Antonia Pyk og Linn Gottfridsson.

Det er like før innspillingsstart – og serien, med Ulf Stenberg og Aliette Opheim i nøkkelroller, skal telle fem episoder.

«Bjørnstad handler om håpet som fører et lite samfunn sammen, de hemmelighetene som kan rive det fra hverandre, motet som kreves for å stå imot flertallet – og om hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte barna våre», skriver HBO om handlingen.

LES OGSÅ: HBO gjenoppliver klassisk serie.

Dramaet sentrerer rundt en gruppe ungdommer og noen anklager som spres i bygda, anklager som ikke etterlater noen uberørt.

Har opplevd stor suksess

Fredrik Backman debuterte i 2012 med bokfenomenet «En mann ved navn Ove». I dag har bøkene hans solgt i mer enn 10 millioner eksemplarer på 43 forskjellige språk.

Verdt å nevne er det også at filmsuksessen «En mann ved navn Ove» fikk to Oscar-nominasjoner i 2017.

LES OGSÅ: Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Trondheim Calling denne uka

«Bjørnstad» ble også en internasjonal bestselger og var nominert til en rekke priser, blant annet Audie Award 2018, Goodreads Choice Awards i USA og Årets Bok i Sverige.

(©NTB)