33 år etter at klassikeren ble utgitt:

Skriver på oppfølger til «Handmaid’s Tale»

Forfatteren Margaret Atwood avslører at hun neste år vil gi ut en oppfølger til romanen «The Handmaid's Tale».
Forfatteren Margaret Atwood avslører at hun neste år vil gi ut en oppfølger til romanen «The Handmaid's Tale», 33 år etter at klassikeren ble utgitt.

Den dystopiske fremtidsromanen som på norsk har tittelen «Tjenerinnens beretning», fikk i fjor nytt liv gjennom en svært populær TV-serie basert på romanen.

Oppfølgeren skal hete «The Testaments» og utspiller seg 15 år etter originalen, avslører 79 år gamle Atwood på Twitter onsdag.

Bestselgeren «Tjenerinnens beretning» kom ut i 1985 og utspiller seg i det fiktive landet Gilead etter at kristenfundamentalister har tatt makten. Atwood sier hun har hentet inspirasjon fra den verdenen vi lever i, og lover å dykke dypere inn i «det indre liv» i Gilead, et totalitært regime som gjennomsyres av kvinnehat.

LES OGSÅ: Så mye mer betaler nordmenn for sitt Netflix-abonnement.

Den nye romanen skal fortelles av tre ulike kvinnestemmer, men Atwood avslører ikke hvorvidt hovedpersonen Offred fra 1985 kommer til å være blant dem.

Inspirert av leserne

Atwood sier hun er inspirert av lesernes spørsmål i arbeidet med fortsettelsen.

– Alt dere har spurt meg om Gilead og hvordan det fungerer, er inspirasjon for denne boken, forteller Atwood i videoen som følger med Twitter-meldingen.

Den nye romanen skal etter planen utgis 10. september neste år.

LES OGSÅ: Programmet til årets Nobelkonsert er komplett.

Den prisbelønte TV-serien er så langt produsert i to sesonger av den amerikanske strømmetjenesten Hulu og har i Norge vært å se på HBO Nordic. Elisabeth Moss spiller hovedrollen som tjenerinnen Offred, og Hulu har varslet en tredje sesong.

(©NTB)