«Twin Peaks»-stjerne til norsk TV-serie

Skuespillerne Laura Dern og Kyle MacLachlan poserer i forbindelse med et Emmy-arrangement i 2018.
NRKs storsatsing «Atlantic Crossing» har sikret seg nok en stjerne. Amerikanske Kyle MacLachlan har takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i den norske dramaserien.

Det kommer frem i en pressemelding fra NRK tirsdag morgen.

– Det var ikke kun rollen som Roosevelt, men også manuset og det materialet som er samlet inn som gjorde meg nysgjerrig. Jeg ser frem til å fortelle historien og til å jobbe med dette teamet. Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Kyle MacLachlan i en kommentar til kanalen.

LES OGSÅ: Kronikk om P3 Gull: «Spill for galleriet».

Den amerikanske skuespilleren forteller overfor NRK at han liker historie, og å lære om norsk krigshistorie, som han ikke kunne mye om fra før.

– Når du tar på deg ansvaret å spille en virkelig karakter fra en reell tidsperiode, er det også en god unnskyldning for å sette seg på skolebenken igjen og lære så detaljert som mulig om det som foregikk på den tiden. Det liker jeg også, sier MacLachlan.

«Atlantic Crossing» er basert på den sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre perioden i moderne tid: Den andre verdenskrig.

Foto:Eva Rose | Cinenord | NRK
Serieskaper og regissør Alexander Eik sammen med skuespiller Sofia Helin.

Fra før av er det kjent at Sofia Helin skal spille kronprinsesse Märtha. Hun er best kjent for sin rolle i «Broen».

– Jeg har ikke sett «Broen», men jeg har hørt om serien. Sofia Helin er en veldig interessant person og en flott skuespiller. Vi har allerede jobbet sammen på prøver. Hun er veldig smart og intuitiv, og jeg ser frem til å jobbe mer sammen med henne.

LES OGSÅ: Phil Collins til Norge.

Kyle MacLachlan er en skuespiller med en lang merittliste. Han er også aktuell i filmen «The House With A Clock In Its Walls», som har premiere i Norge i desember, hvor han spiller mot blant annet Cate Blanchett og Jack Black. Best kjent er han for sin rolle som FBI-agent Dale Cooper i David Lynch’s «Twin Peaks».

Han har også spilt Ray Manzarek i Oliver Stones film «The Doors», om rockebandet ved samme navn.