Rollebytte for Ben Stiller

Ben Stiller fotografert i forbindelse med London-premieren på «Zoolander 2» i 2016.
Ben Stiller er tilbake, men ingenting er som det pleier. «Escape at Dannemora» er virkelighetsbasert drama – uten Stiller foran kamera.

– Jeg har lenge villet gjøre noe annet enn komedie. Da jeg fant dette prosjektet, føltes det helt riktig, sier Stiller i forbindelse med TV-seriens HBO-premiere.

Miniserien «Escape at Dannemora» bygger på en virkelig fangeflukt i Dannemora nord for New York. Benicio del Toro, Paul Dano og Patricia Arquette spiller hovedrollene, mens Ben Stiller har regissert – og glimrer helt med sitt fravær foran kamera. Han forteller til TT:

– Det var veldig fint å ikke være skuespiller denne gangen. Jeg elsker å være skuespiller, jeg elsker å regissere, men oftest blir det slik at jeg også står foran kamera når jeg regisserer.

LES OGSÅ: Anklaget Karpe-Chirag for å være «nazielsker».

På «Tropic Thunder» forsøkte han å finne en annen som kunne gjøre hans rolle, men fant ingen: – Det er vanskelig å gjøre to jobber samtidig, så det var lærerikt å bare være regissør denne gangen.

Han forteller at han ikke vil bli husket kun for komedier:

– Men det må komme naturlig. Det var ikke slik at jeg følte et behov for å gjøre noe med imaget mitt.

Den virkelige fengselsflukten som skildres fant sted i 2015. Fengslet heter Clinton Correction Facility og er den største arbeidsgiveren i lille Dannemora. Stiller var i Italia og spilte inn «Zoolander 2» da flukten fant sted, og få måneder senere fikk han det første manuset tilsendt – men takket nei.

– En stund senere kom et nytt manus som føltes helt riktig. Da reiste jeg opp til Dannemora og gjorde research slik at jeg kunne føle meg trygg på at dette ble riktig.

LES OGSÅ: Rapperen kan risikere livstid i fengsel.

«Escape at Dannemora» fikk premiere på HBO Nordic 19. november.

(©NTB)