Svensk Netflix-stjerne ble inspirert av Clarice Starling

«Quicksand» har gjort Hanna Ardéhn kjent. Anmelderne er begeistret over den unge skuespillerens innsats i krimdramaet.
Et unisont pressekorps mener hun er strålende i rollen som Maja i Netflix-satsingen «Quicksand». 23-åringen, som til daglig studerer psykologi ved Linköping Universitet, blir nesten sjenert over mottakelsen.

– Jeg vet ikke riktig om jeg kan ta det til meg, sier Hanna Ardéhn. Hun forteller til TT at hun drømmer om å gjøre kostymedrama en gang. Thriller og skrekkfilm lokker også, hun har alltid vært tiltrukket av mørket, og som liten elsket hun vampyrer, forteller hun.

LES OGSÅ: Alternativ festivalguide.

Men psykologistudiene er førsteprioritet. Man pugger ikke i fire år for å blåse i eksamen, mener hun.

– Helst hadde jeg villet kombinere både psykologi og skuespill på en eller annen måte, sier hun.

Drømte om å jobbe i FBI

Skuespilleren påpeker at interessen for psykologi faktisk har med film å gjøre. Den ble vekket da hun så «Nattsvermeren», der FBI-agenten Clarice Starling sammen med den morderiske psykiateren Hannibal Lecter begir seg ut på felles oppdrag.

– Det var så mye psykologi i filmen, og jeg ble en veldig stor fan av Starling. Jeg ville bli akkurat som henne og drømte om å jobbe i FBI – som nettopp psykolog, ler Ardéhn.

Videre har studiene hjulpet henne å komme i kontakt med karakteren Maja.

– Det har hjulpet meg til å finne logikken i karakteren og forstå hvorfor hun reagerer som hun gjør, sier den unge skuespilleren.

– Veldig rørt

Om den fantastiske mottakelsen hun har fått, sier hun:

– Jeg blir veldig rørt av det, litt sjenert, nesten. Man blir så ydmyk av å lese det. Selv ser jeg jo småting der jeg tenker at jeg kunne gjort det bedre.

LES OGSÅ: Tror på strømmepåske.

«Quicksand – Størst av alt» baserer seg på en roman av Malin Persson Giolito og er regissert av norske Per-Olav Sørensen og svenske Lisa Farzaneh. Episodene er skrevet av Camilla Ahlgren.

Foto:Netflix
Hanna Ardéhn i Netflix-serien «Quicksand».

(©NTB)