Tror på strømmepåske – med krim og «Game of Thrones»-avslutning

«Game of Thrones» var en av de mest populære seriene på strømmetjenesten HBO.
Eksperten tror at påskekrimmen i mange hjem muligens må vike plassen for avslutningen på «Game of Thrones»-eventyret.

Mandag 15. april er det som kjent premiere på siste sesong av «Game of Thrones». Det gir konkurranse til påskekrimseriene og -filmene som alle kanalene følger tradisjonen med å ha på sendeplanen.

Mange av disse populære programmene kan nå lastes ned før man reiser av gårde, melder Canal Digital: På tampen av fjoråret lanserte man nemlig muligheten til å laste ned innhold offline.

LES OGSÅ: Ny konsertserie i Oslo.

– Dette blir dermed den første påsken hvor kundene kan ta med seg det de ønsker å se – selv der hvor det ikke er dekning, eller om man bare rett og slett vil spare mobildata, sier Jon Espen Nergård, produktdirektør i Canal Digital.

– I min familie vil nok Stark-slekten i «Game of Thrones» kjempe om oppmerksomheten på skjermene mot detektiv Poirot, så får vi se hvem som vinner, legger han til.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Hellboy».

Påsken er fremdeles utfartstid, og da flyttet TV-tittingen til strømming på ulike enheter, enten det er mobil eller iPad når man er fremme på hytta.

– Vi ser tydelig at kundenes vaner og forventninger har endret seg de siste årene. Vi forventer at dette kan bli en «strømmepåske», sier Nergård, som forventer stor trafikk til Canal Digitals strømmetjeneste.

Foto:Valerie Macon | AFP | NTB Scanpix
Skuespillerne fra «Game of Thrones», seriesuksessen basert på George R. R. Martins bøker.

(©NTB)