Strømmeaktuelle Joel Kinnaman:

– Jeg har fått innsatt et implantat i bakhodet. Hvis jeg sier noe om «Suicide Squad», sprenger de knollen av meg

Joel Kinnanam (til høyre) sammen med Viola Davis, Will Smith, Margot Robbie og Jared Leto på New York-premieren til «Suicide Squad» i 2016.
Han fikk sitt gjennombrudd i filmen «Cash» i 2010 og har senere hatt en stor rolle i Netflix-serien «House of Cards». Nå skal Joel Kinnaman bryne seg på nok en rolle. Men hva som skjer med «Suicide Squad» vil han helst ikke si noe om.

I actionserien «Hanna» spiller han en far som ofrer alt for datteren sin. Scenarioet kan fort bli repetert i virkeligheten.

Når NTB møter Kinnaman i London, og spør om hvordan han har tenkt å takle den nært forestående 40-årskrisen, smiler han og svarer sånn:

– Jeg vil bare lage noen barn. Jeg tror det er det eneste jeg har på agendaen.

Ettertraktet fyr

Det gjenstår å finne ut hvem som vil få æren av å bli besvangret av den høyreiste Stockholm-muskelbunten. Etter bruddet med kunstnerkona Cleo Wattenström kobler svenske medier ham med fotomodellen Kelly Gale, uten at han vil diskutere det akkurat i dag.

Han vil heller ikke uttale seg om hvorvidt han dukker opp i den bebudede oppfølgeren til «Suicide Squad», superheltfilmen som sementerte Hollywood-statusen hans i 2016.

LES OGSÅ: «Empire»-skaperen snakker ut etter skandalen.

– Jeg har fått innsatt et implantat i bakhodet. Hvis jeg sier noe om «Suicide Squad», sprenger de knollen av meg, fleiper Kinnaman, før han fortsetter mer alvorlig.

– På dette tidspunktet kan jeg verken bekrefte eller avkrefte noe. Jeg tipper det blir klart temmelig snart.

Morderisk gjensyn

«Hanna» er basert på filmen ved samme navn fra 2011, og handler om spionjenta som vokser opp i skogen. Et poeng er at den mannlige hovedrolleinnehaveren Kinnaman blir gjenforent på skjermen med Mireille Enos. De to sikret seg et felles gjennombrudd med «The Killing», amerikanskutgaven av «Forbrydelsen» (2007).

– Vi ble gode venner under den innspillingen, så vi har holdt mulighetene åpne for et nytt samarbeid. Kriteriet var at det måtte skille seg kraftig fra «The Killing», erklærer Kinnaman.

– Mireille ble hyret først, og faktisk tekstet hun meg og ba om tips til en europeisk skuespiller i 40-årene. Jeg tenkte Mads Mikkelsen ville være perfekt – og så kom tilbudet etter hvert til meg.

Var du for beskjeden til å foreslå deg selv?

– Jeg anså meg selv som for ung. Men det stemmer knapt – jeg fyller jo 40 i år. Jeg hadde nok mest vrangforestillinger.

Mysteriet forsvant

I 2016 spilte Kinnaman mot «Metoo»-skandaliserte Kevin Spacey i fjerde avsnitt av «House of Cards».

Hvordan ser du tilbake på den affæren?

– Det er som det er. Jeg kom om bord som fan av serien – men mysteriet forsvinner idet du entrer settet. Jeg har ikke fulgt med på siste sesong. Jeg hører den er bra.

LES OGSÅ: Populær Netflix-film får oppfølger.

Har du en kommentar til det mer politiske etterspillet?

– Nei, det er jeg ferdig med. Jeg føler at alt som trengs å sies, allerede er blitt sagt.

Ennå europeer

Når får vi se deg i noe skandinavisk igjen?

– Vel, jeg leker med visse prosjekter, for jeg har skikkelig lyst til å gjøre noe svensk og skandinavisk. Jeg hadde et på gang som falt i fisk i siste stund, forteller Kinnaman til NTB.

– Noe av det jeg likte med denne («Hanna»), var at den ble tatt opp i Europa. Etter ti år i Statene var det fint å få jobbe på den europeiske måten. Vi har en litt annen type samtaler med produksjonslaget, litt andre detaljer vi fokuserer på. Det ble en påminnelse om hvor viktig det er for meg, om at jeg kjenner meg hjemme i den tradisjonen også.

«Hanna» har premiere på Amazon Prime 29. mars.

Foto:Amazon Prime Video | NTB Scanpix
Joel Kinnamans rollefigur ofrer seg for datteren sin i actionserien «Hanna» .

(©NTB)