Netflix sin første svenske originalserie er på vei:

– Kan gi en tankevekker til 36 millioner seere

Felix Sandman og Hanna Ardéhns spiller hovedrollene i «Størst av alt».
En skoleskyting i Stockholms fineste område. Det er utgangspunktet for Netflix' nye drama.

Den amerikanske strømmetjenestens første svenske originalserie, basert på Malin Persson Giolitos roman, «Størst av alt», er på vei. Ved regiroret finner vi norske Per-Olav Sørensen og svenske Lisa Farzaneh.

– Det er en fortelling som kan berøre mange, sier hovedrolleinnehaveren Hanna Ardéhn til TT.

Serien innledes med en skoleskyting ved en videregående skole, der barn av pengesterke foreldre går. Men det er ikke selve skoleskytingen som er seriens hovedanliggende. Det er rettssaken – og det psykologiske etterspillet – vi skal i dybden på.

LES OGSÅ: Den amerikanske skuespilleren Luke Perry er død.

Også Felix Sandman, mest kjent som artist, og den svenske skuespilleren Willian Spetz har store roller i serien. Sistnevnte spiller Samir, en gutt som kommer fra en mindre privilegert familie.

En fortelling som skildrer et samfunn som finnes overalt

– Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i utenforskap. Samir søker seg fra forstaden i Stockholm til byens fineste videregående skole – og det sier noe. Han kommer fra lavere middelklasse men søker seg til eliten, han vil bevise noe, forklarer Spetz til TT – og legger til:

– Noen ganger handler det kanskje ikke om at andre har fordommer mot deg, men at man har fordommer mot seg selv.

Foto:Johan Paulin | Netflix | NTB Scanpix
Tre av skuespillerne i «Størst av alt» – en ny Netflix-serie. William Spetz spiller Samir (i midten).

Han sier videre at selv om historien om segregering og klasseskiller er satt til Sverige, så er det en fortelling som skildrer et samfunn som finnes overalt.

Serien skal vises i over 190 land der Netflix er tilgjengelig.

– Handlingen, undertonen og budskapet kan gi en tankevekker til 360 millioner mennesker, mener Felix Sandman om serien som får premiere på Netflix 5. april.

LES OGSÅ: Ny Warner-sjef er usikker på «Game of Thrones»’ videre liv.

Den tidligere advokaten Malin Persson Giolito, som har skrevet «Størst av alt», uttalte følgende til NTB i forbindelse med den norske utgivelsen:

– Dersom jeg skal snakke om en rød tråd i bøkene mine, så er det nettopp retten til å få fortelle sin historie. Om vi kan ta et steg til siden, og snu litt på perspektivet, så er det alltid andre historier å fortelle i tillegg til «den enkle».

(©NTB)