Nyhet

Popstjerner i selvforsvar: vil redefinere "jobbbeskrivelsen" for kjendiser

Flere kjente musikere tar avstand fra fanatferd som blir for mye – og kommer nå med forslag til hva som kan gjøres med det

Popstjernen Chappell Roan har den siste tiden fokusert på grenseoverskridende fanadferd, og nå får hun også støtte fra den erfarne sangeren Jewel. På TikTok stiller hun spørsmål om hvordan noen fans oppfører seg og lurer på om de ville oppføre seg på samme måte mot en fremmed på gaten. Hun kritiserer spesielt fansen som har blitt sinte når hun har nektet å ta bilder med dem og beskriver oppførselen deres som ubehagelig.

Innlegget har siden fått mye oppmerksomhet, og flere prominente musikere har uttrykt sin støtte til budskapet. Inkludert Hayley Williams fra Paramore, som kort tid etter at Chappell Roans video kom ut, delte innlegget, og ifølge Billboard la til: "Dette skjer med alle kvinner jeg kjenner i denne bransjen, inkludert meg selv. Sosiale medier har gjort det verre. Jeg er veldig takknemlig for at Chappell er villig til å ta opp dette på en real måte.  Dette er modig og dessverre nødvendig."

Forleden var det Jewels, som er kjent for hits som «You Were Meant for Me» fra 90-tallet, tur til å hylle Chappell Roan for hennes mot til å stå frem. I en TikTok-video forteller Jewel blant annet hvordan stalking og overnærming av fans bidro til at hun gikk tilbake fra rampelyset i en periode. Hun fortsetter: «Jeg lærte over tid at jeg kunne snakke med fansen min og si: «Du kan ikke komme nærmere meg enn seks fot»,» og legger til at det er viktig å vedlikeholde en følelse av personlig trygghet selv i møtet med ens størst  beundrere: 


@jewel @chappell roan #chappellroan #safety for #all #women #compassion #kindness ♬ Good Luck, Babe! - Chappell Roan

I videoen tar Jewel seg også tid til å glede seg over hvordan noen fans har tatt opp budskapet og faktisk respekterer det i stedet for bare å se den overskridende oppførselen som «en del av jobbbeskrivelsen til idoler». Hun forteller hvordan hun opplevde en fan «faktisk holdt seg seks fot unna» fra henne, og derfra stille anerkjent Jewel for arbeidet hennes gjennom årene: «Det var så kult!», sier sangeren med et stort smil.

I en tid hvor sosiale medier gjør det lettere for fansen å komme enda nærmere sine idoler, understreker både Chappel Roan, Hayley Williams og nå Jewel viktigheten av å sette egne grenser og at andre respekterer disse grensene.


SE: Olivia Rodrigo inviterer Chappell Roan opp på scenen

ANNONCE