Nyhet

Strømmetjeneste har slettet 26 millioner «ubrukelige spor»

Deezer rydder opp i biblioteket og fjerner "innhold av lav kvalitet" fra plattformen

I et forsøk på å skape en bedre brukeropplevelse har Deezer slettet rundt 26 millioner spor, noe som tilsvarer 13 % av alt innhold på plattformen.

"Det er mye duplisert innhold, det er mye innhold som ikke engang er musikk... Og på et tidspunkt får du alt for mye innhold som er ubrukelig for brukerne. Og det begynner å skape en dårlig brukeropplevelse". Dette sa administrerende direktør i Deezer Jeronimo Folgueira tilbake i mars 2023 til media Music Business Worldwide, da han annonserte at Deezer fortløpende vil fjerne utvalgte spor fra plattformen.

Nå bekrefter strømmeplattformen at den har fjernet 26 millioner spor av de rundt 200 millioner sporene på plattformen siden Deezer endret forretningsmodellen sin til en såkalt artist-sentrisk modell i september 2023. Modellen ble introdusert i samarbeid med Universal Music Group, og bør øke inntjeningen til profesjonelle kunstnere med ca 10%. Deezer definerer profesjonelle artister som å ha minimum 1000 avspillinger per måned med minimum 500 unike lyttere. Et lignende initiativ er nylig presentert av Spotify, som frem til dette kvartalet ikke hadde noen minimumsgrense for når en artist hadde rett til royalties, men som nå innfører et tilsvarende krav. I tillegg vil Deezer introdusere et «boost» ved å doble antall streams dersom musikklytteren aktivt har søkt etter sangen selv. Music Business Worldwide skrev det i september 2023.


Administrerende direktør i Deezer Jeronimo Folgueira har uttalt til media at de 26 millioner sporene som er fjernet fra plattformen inkluderer blant annet «støy, monospor-album (et helt album bestående av samme sang), falske artister og spor som ikke har blitt lyttet til de siste 12 månedene».

ANNONCE