Nyhet

Spotify starter med musikkvideoer

Onsdag annonserte strømmegiganten at de skal gjøre musikkvideoer tilgjengelige på plattformen.

I motsetning til den tidligere videofunksjonen «klipp», hvor bevegelig materiale spilles vertikalt, gjør det nye grepet at brukeren kan se musikkvideoer i sin helhet selv i horisontal modus. Funksjonen er tilgjengelig for både datamaskin, mobil og TV-variantene av Spotify.

«Etter min egen og mange andres erfaring har musikkvideoer ved mange anledninger spilt en nøkkelrolle i å få en til å bli hekta, og ta en fra å være en lytter til å bli en fan. Musikkvideoer er en viktig del av mange artisters verktøysett, og det er helt naturlig at de er på samme plattform som mer enn en halv milliard mennesker bruker for å høre på musikk," sa Charlie Hellman, Spotifys visepresident for global musikk i en pressemelding.

Ifølge et innlegg på Spotifys nettside er satsingen i et betastadium og vil fortsette å utvikle seg ved hjelp av tilbakemeldinger fra brukere og artister.


«Daylist» er også ny på markedet. I følge selskapet skaper funksjonen "en spilleliste som tilpasser seg brukerens personlige liker, smak og humør".

ANNONCE