Nyhet

BOWIE I BILDER: Nåværende fotoutstilling fokuserer på en dag i David Bowies liv

London-ikonet er midtpunktet i en aktuell fotoutstilling midt i byen han vokste opp i

Hvis du er en norsk David Bowie-fan, er her en god unnskyldning for å ta noen dager til London i mars. Fra 1.-20. mars vises utstillingen A London Day i Fitzrovia Chapel, ikke langt fra Bloomsbury.

Bildene er tatt av Kevin Davies. En fotograf Bowie møttes i Metro-studioene i London søndag 12. desember 1992. Her var Bowie i ferd med å fullføre sitt nye soloalbum, Black Tie White Noise, som skulle utgis 5. april 1993.

Etter noen år med bandet Tin Machine var Bowie ivrig etter å lage musikk igjen. Han var 45 år gammel, nettopp gift med Iman, lykkelig og med ny energi. Han ble umiddelbart forelsket i den stille fotografen.


Kevin Davies fikk være hele dagen i studio. Tok bilder av alt Bowie gjorde. Artisten var i strålende humør og spøkte med alle.

Rett etter økten godtok Bowie noen av bildene for pressebruk. Davies har siden oppbevart de andre 400 fra denne ene dagen i arkivet sitt. Nå har han plukket ut 24 av dem. Og det er disse du kan se i Fitzrovia frem til 20. mars.

En London-dag. Fitzrovia Chapel, 2 Fitzroy Place, Pearson Square, London tirsdag-lørdag 11-18.00 / søndag 12-17.00 Gratis inngang


ANNONCE